Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lūžęs ratas ir didžiulė konkurencija: Lietuvos motokroso rinktinė stos į lemiamą kovą

Šeštadienį JAV esančioje „Red Bud“ trasoje, griaudėjo motociklų variklių garsas ir begalinis motokroso fanų palaikymas, šūksniai netilo nė vienai minutei, didžiausi būriai sirgalių iš įvairiausių pasaulio kampelių sukūrė nepamirštamą ir įspūdingą šventę. Stipriausi pasaulio atletai stojo į kovą kvalifikaciniame važiavime dėl patekimo į pagrindinį MXON finalinį važiavimą, kuris vyks sekmadienį, rašoma „AgDakar“ pranešime žiniasklaidai.
Lietuviai motokroso varžybose „Red Bud“ trasoje JAV
Lietuviai motokroso varžybose „Red Bud“ trasoje JAV / Niklaso Hampineno nuotr.

JAV startavo MXON – Pasaulio tautų motokroso varžybos.

Lietuvos rinktinės komanda nuo pat ryto susirinkusi nekantraudama laukė pirmojo starto.

VIDEO: JAV esančioje Red Bud trasoje Lietuvos motokroso rinktinė startavo MXON finaliniame važiavime

„Sekėsi pusėtinai, nes nepavyko startas, iškart rankomis susikabinome su kitu sportininku. Nors ir nepavyko startas, bet po to labai gerai pavyko aplenkti kitus varžovus, pakilau gal net iki 18 pozicijos, vėliau kiti aplenkė mane, nukritau iki 21-osios pozicijos, bet paskutiniame rate aplenkiau ir išlikau 20-tas. Labai džiaugiuosi, nes ir mano tikslas buvo patekti į dvidešimtuką“, – su džiuga nuotaika pasakojo Domantas Jazdauskas, MXGP – stipriausioje klasėje – besikovęs lenktynininkas.

Didžiulė konkurencija, nuolatinis motokrosininkų alsavimas į nugarą ir lemiami įvykiai nuvylė sportininkus.

„Jaučiuosi prastai, startas nelabai buvo pavykęs, pirmam rate užgesau ir labai ilgai negalėjau užsikurti motociklo, buvau paskutinis pirmam rate. kaip taip startuoji nieko nebepadarysi. Stengiausi iki galo, lenkiau kiek galėjau, bet neužteko“, – po kvalifikacinio važiavimo nuliudęs kalbėjo rinktinės narys Dovydas Karka, iškovojęs 21 poziciją.

Amerikos lietuvių palaikymas, rinktinės nesėkmės ir karinga nuotaika – receptas, suteikiantis didelių vilčių būti pagrindiniame finale.

„Baigėsi kvalifikacinis važiavimas, sekėsi tikrai ne kaip. Pirmame rate lenkiau daug važiuotojų, bet problema tame, kad pritrūko šuolio didžiajame tramplyne ir sulaužiau visą ratą, negalėjau važiuoti toliau, turėjau stoti keisti ratą. Pradėjau vėl važiuoti ir tarp stabdžių įstrigo akmenukas… Vėl turėjau stoti. Pasidariau sau treniruotę. Gaila, labai gaila, bet B finale stengsimės padaryti savo. Šansas dar yra“ – su kovinga nuotaika kalbėjo Arminas Jasikonis, Lietuvos rinktinės by Lituanica lyderis.

Niklaso Hampineno nuotr./Lietuviai motokroso varžybose „Red Bud“ trasoje JAV
Niklaso Hampineno nuotr./Lietuviai motokroso varžybose „Red Bud“ trasoje JAV

Motokroso komandai ginklus sudėti dar gerokai per anksti, rytoj visų šalių laukia paskutinė galimybė patekti į pagrindinį A finalą. Prie starto linijos išsirikiuos visos 15-os šalių komandos, kurios nepateko tarp 19 stipriausių rinktinių, užsitikrinusių vietą finalinėje kovoje. Jau sekmadienį 11 val. vietos laiku sulaikę kvapą, visi Lietuvos motokroso gerbėjai lauks pačių geriausių žinių, šį kartą visi rinktinės nariai startuos vienu metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius