-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Malaizijoje „Formulės-1“ pilotams teks kovoti ir su 30 laipsnių viršijančiu karščiu

„Formulės-1“ lenktynininkai iš Australijos persikėlė į Malaiziją. Šioje šalyje savaitgalį vyks antrasis varžybų etapas. Treniruotes, kvalifikaciją ir lenktynes tiesiogiai transliuos „Viasat Sport Baltic“ kanalas.
Kimi Raikkonenas
Kimi Raikkonenas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 „Formulė 1“

Pirmajame etape kiek netikėtai triumfavo dviejų sustojimų taktiką sėkmingai pritaikęs „Lotus“ komandos atstovas suomis Kimi Raikkonenas. Antras finišavo „Ferrari“ narys ispanas Fernando Alonso ir tik trečias – iš pirmosios pozicijos startavęs praėjusių trijų sezonų čempionas vokietis Sebastianas Vettelis iš „Red Bull“.

Komandų įskaitoje pirmauja „Ferrari“ (30 taškų), antra – „Lotus“ (26), trečia – „Red Bull“ (23). 

„Lotus“ vadovas Ericas Boullier po K. Raikkoneno pergalės Australijos GP teigė nesąs įsitikinęs, kad šiemet sugebės kovoti dėl čempionų titulų, nors pirmosiose lenktynėse ši ekipa beveik neturėjo bėdų su padangomis. Jis pridūrė, jog „Lotus“ komanda šiemet yra daug geriau pasirengusi varžyboms nei pernai.

„Red Bull“ vadovas Ch. Horneris tvirtino, jog gana prastus rezultatus pirmajame etape lėmė greitai dilusios padangos ir žema oro temperatūra. Pasak Ch. Hornerio, komanda nekaip sureguliavo abu bolidus. 

Malaizijoje pernai nugalėtoju tapo F. Alonso. Jam padėjo ir lenktynių metu pliaupęs lietus. Ir šį kartą lietaus tikimybė yra nemaža. Prognozuojamas tvankus oras, bus 32–33 laipsniai karščio.

F. Alonso sakė, jog nesitiki čempionato pradžioje lipti ant aukščiausios garbės pakylos: „Manau, būtų staigmena, jei iškovotume pergalę kuriose nors iš pirmųjų lenktynių. Mums padėtų lietus ar kitos nenumatytos aplinkybės.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius