-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maratono diena Ladogos bekelėje lietuviams pažėrė varginančių iššūkių

Ladogos bekelės varžybose „Ladoga Trophy 2018“ Rusijoje pasibaigė parą trukusi maratono diena. Pelkynus įveikti bandančių lietuvių „4x4 Pasvalys racing team“ komandai prireikė nemažai ištvermės ir kantrybės. Finišuoti pavyko visiems ekipažams, visgi galutinėje įskaitoje rezultatai gali ir nepradžiuginti.
Ladogos bekelės varžybose – maratono diena, pažėrusi iššūkių lietuviams
Ladogos bekelės varžybose – maratono diena, pažėrusi iššūkių lietuviams / Valdo Jaručio nuotr.

Maratono diena reiškia tai, kad lenktynės Ladogos ežero bekelėje trunka parą. Greičio ruožą, kurį visiems reikia įveikti, čia sudaro trys atskiri ruožai. Visiems jiems įveikti skirtos 24 valandos.

Finišavus viename iš trijų greičio ruožų, nuvažiavimui iki kito ir startui jame kiekvienam dalyviui duodamos dvi valandos. Per šį laiką reikia suspėti ir suremontuoti automobilį, jei šiame kas nors sugenda. Pernai, pastebi komandą lydintis operatorius ir žurnalistas Aidas Bubinas, tiems patiems veiksmams buvo skiriama pora valandų.

„Akivaizdu, kad organizatoriai sumažino laiką tam, kad ši diena būtų kuo negailestingesnė technikai“, – pastebėjo jis.

Stoti remontui teko ne kartą

Niekuo nuostabaus, kad „4x4 Pasvalys racing team“ pernelyg maratoniniu greičio ruožu nesidžiaugė. Ypač sėkmės trūko Vaido Paškevičiaus ir Arūno Matuolio komandai.

Pastariesiems teko ne kartą vidury trasos stoti automobilio remontui. Visureigiui lūžo galinė traukė, išsinėrė kardanas, subyrėjo diferencialas, buvo visa aibė ir smulkesnių gedimų, kuriuos teko arba tvarkytis patiems, arba avariniu režimu judėti serviso zonos link.

Ekipažas prarado daugybę laiko ir, tikėtina, smuktelėjo per vieną poziciją klasės įskaitoje: iš trečiosios, į ketvirtąją vietą.

Kitam komandos ekipažui – Tomui Gužauskui ir Gyčiui Gaspariūnui – maratono diena buvo kiek lengvesnė. Tikėtina, kad po trijų greičio ruožų ir daugybės valandų lenktynių jiems pavyko išsaugoti trečiąją vietą klasėje.

Stabiliai važiuoja ir PROTO klasėje pirmaujantis Nerijus Gurklys. Panašu, jog šiam pavyko išlaikyti lyderio poziciją.

Pasibaigus maratono dienai, visi varžybų dalyviai galės akimirką atsikvėpti ir pervažiuos į kitą varžybų stovyklą. Prieš akis jiems – dar dvi įtemptos varžybų dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius