-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„McLaren“ gresia pašalinimas iš „Formulės-1“

Melagingų parodymų skandalas po lenktynių Melburne gali brangiai kainuoti „McLaren“ komandai. Kad balandžio 29 dieną Paryžiuje specialiai susirinksiantis FIA posėdis ją nubaus griežčiausia bausme, tiki ne tik ekspertai, bet ir pats „Formulės-1“ bosas Bernie Ecclestone'as.
L.Hamiltonui gali tekti keisti darbdavį.
L.Hamiltonui gali tekti keisti darbdavį. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Kalbama apie tai, kad buvo pavogti pasaulio čempionato taškai ir vieta. Visa tai buvo pasiekta apgaule“, – „Daily Express“ sakė „Formulės-1“ vadovas. Anot jo, bet kurios komandos eliminavimas iš pasaulio čempionato būtų siaubingas dalykas, tačiau taip gali nutikti.

Prieš tai panašią nuomonę pareiškė ir vienas iš ekspertų Christianas Danneris: „Bijau, kad „McLaren“ ekipai durys į „Formulę-1“ gali būti užtrenktos. Tai būtų katastrofa ne tik šiai komandai, bet ir pačioms varžyboms.“

Didžiausia problema yra ta, kad „McLaren“ 2007 metais jau buvo įsipainiojusi į šnipinėjimo aferą. Tuomet Tarptautinė automobilių federacija (FIA) nubaudė kaltininkus milžiniška 100 mln. JAV dolerių bauda. „Blogiausia, kad dabar faktai daug aiškesni nei per šnipinėjimo aferą, dėl to nepasiginčysi“, – sport.de sakė Ch.Danneris.

Sunkinanti aplinkybė – „McLaren“ visą laiką nuo Lewiso Hamiltono nusižengimo taisyklėms Melburno trasoje iki antros apklausos Malaizijoje slėpė daug aplinkybių, kad lenktynių komisarams pasirodytų esą teisūs. „Tai panašu į savęs sunaikinimą. Taip nusižengiama etiniams ir moraliniams pamatams, kuriais remiasi visas sportas“, – sakė Ch.Danneris.

FIA bausmės dydis gali siekti nuo piniginės baudos iki pašalinimo iš pasaulio čempionato. FIA kaltina „McLaren“ komandą nusižengus tarptautinio sporto kodekso 151c straipsniui, kuriame kalbama apie nusižengimus sporto dvasiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius