-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„McLaren“ pristatė 2022 m. F1 bolidą. Kodėl „Audi“ taikosi juos perpirkti?

Penktadienį britai iš „McLaren“ komandos pristatė savo naujausią kūrinį kodiniu pavadinimu – „MCL36“. Šiame straipsnyje apžvelgsime naujienas iš Wokinge (Didžioji Britanija) įsikūrusios komandos stovyklos. Ieškosime atsakymo karščiausią klausimą šią žiemą – ar juos iš tiesų planuoja perpirkti „Audi“? Ir jei taip, koks tikslas?
„McLaren MCL36“ bolidas /Mclaren.com nuotr.
„McLaren MCL36“ bolidas /Mclaren.com nuotr.

Komandos bolidą šiame sezone pilotuos Lando Norrisas ir Danielis Ricciardo.

Ar „McLaren“ bus parduota?

Lapkritį ėmė sklisti gandai, kad „Audi“ nupirko nuostolingai veikiančią „McLaren Group“ kartu su jos automobiliu gamintoju ir F1 komanda. Visgi vėliau britai tą informaciją pavadino netikslia. Prieš supažindinant jus su dabartine situacija, šiek tiek informacijos apie tai, kaip praeityje keitėsi komandos vadovybė.

Pačią „McLaren“ septintame praeito amžiaus dešimtmetyje įkūrė legendinis lenktynininkas Bruce‘as Mclarenas. Netrukus jis ėmė su ja lenktyniauti „Formulėje 1“, komandoje pavadinimu „Bruce McLaren Motor Racing“. 1981 m. kompaniją perpirko Ronas Dennisas, kuris ją valdė iki pat 2017 metų. Nuo to laiko didžiąją dalį kompanijos akcijų kontroliuoja Bahreino valstybinis investicinis fondas „Mumtalakat Holding Company“.

Iki šiol manoma, kad savininkai iš Artimųjų Rytų nori parduoti nuostolingą įmonę. „Audi“ tuo tarpu yra labai suinteresuoti paspartinti savo atėjimą į „Formulę 1“, įsigydami iškart vieną pirmaujančių komandų. Šalia to jie dar gautų ir kultiniu tapusį lengvųjų automobilių gamintoją. Tokiu atveju „Volkswagen Group“ (kuriai priklauso pati „Audi“) po savo sparneliu jau turėtų net tris sportinių automobilių gamintojus: „McLaren“, „Lamborghini“ ir „Porsche“. Taip „Volkswagen Group“ taptų stipriausiu pasaulyje sportinius automobilius gaminančiu koncernu. Kalbama, kad sandorio suma galėtų siekti net milijardą svarų sterlingų.

Netyla kalbos, kad tokiu atveju 2026 m. metais įsigaliojus naujam F1 variklių reglamentui į kovą su „Mercedes“ ir „Ferrari“ komandomis stos „Audi“ variklius naudojantis „McLaren“, o „Porsche“ ims tiekti variklius „Red Bull“.

Matant kaip „Audi“ sustabdė savo dalyvavimą DTM bei „Formulėje E“ bei tai, jog praeitais metais „McLaren“ automobilių pardavimai krito net 64 procentais, minėtas scenarijus atrodo tik dar realesnis. Tačiau kol neturime jokių oficialių pranešimų, visiems lieka tik kantriai laukti.

Kas pristatys savo bolidus kitą savaitę?

Vasario 14 d. „Alpha Tauri“,

Vasario 15 d. „Williams“,

Vasario 17 d. „Ferrari“,

Vasario 18 d. „Mercedes“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius