-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Mekonomen GP“ sekmadienis – su lietuvių pergalėmis ir rekordu

Po ekstremalaus šeštadienio Suomijos „Botniaring“ trasoje, kovos tęsėsi ir sekmadienį, kuris lenktynių skaičiumi ir įtampa nė kiek nenusileido pirmajai lenktynių dienai.
BATCC lenktynės Suomijos „Botniaring“ trasoje
BATCC lenktynės Suomijos „Botniaring“ trasoje / BATCC nuotr.

Kaip ir iš vakaro, rytą pradėjo suomiškosios „BMW Xtreme“ lenktynės ir lygiai taip pat, pergale vėl džiaugėsi Juho Siekkinenas. Šią klasę su identiška technika keitė kiek mažiau galingi, bet lygiai taip pat nusiteikę laimėti „V1600” klasės dalyviai. Tai – dar viena skandinaviška įskaita, sulaukusi didelio populiarumo. Čia pergale tiek pirmojo sekmadienio važiavimo metu, tiek vėlesnėse lenktynėse džiaugėsi Martina Backfält.

Įdienojus, technika trasoje tapo galingesnė, kai dėl pergalės kovojo akį traukiančios, griausmingos „V8 Thunder cars” klasės dalyviai. Pergalę iškovojo įspūdingą tempą demonstravęs suomis Tonis Lahteenmakis. Pastariesiems išsiaiškinus nugalėtojus, trasoje dar kartą pasirodė „Legends Cars“. Šie mažyliai savaitgalį lenktyniavo tris kartus, iš kurių du – sekmadienį. Pirmąjį sekmadienio važiavimą pergalę iškovojo Kalle Merisalo, o antrųjų lenktynių metu fortūna nusišypsojo itin atkakliai kovojusiam Tuomui Plosilai.

Galiausiai, po pietų pertraukos savo jėgas „Botniaring“ trasoje galėjo išmėginti ir „BGT PRO“, „BGT AM“, „TCR“ ir „BTC 4” dalyviai. Šios lenktynės tapo ypatingomis puikiai pasirodžiusiems Lietuvos lenktynininkams. „TCR“ įskaitoje pergalę iškovojo Kasparas Vaškelis su „Hyundai“ ne tik parsivežė į namus trofėjų, bet ir užfiksavo geriausią laiką, pademonstruotą „Botniaring“ trasoje „TCR“ automobiliu.

Jam ant kulnų visų lenktynių metu mėgino lipti Kęstutis Stasionis su „Volkswagen Golf“, o pastaruosius mėgino pavyti latvis Valteris Zviedris. „BGT AM“ įskaitoje pergale džiaugėsi dar vienas lietuvis Kastytis Volbekas, o „BGT PRO“ klasės lyderio vietos visų lenktynių metu niekam neužleido estas Thomas Kangro, antroje ir trečioje vietoje palikdamas suomius Miką Makineną ir Emilį Westmaną. „BTC 4“ klasės nugalėtoju tapo BaTCC serijos senbuvis Jyrkis Jonkkaris.

„Mekonomen Grand Prix“ vainikavo „Nankang Endurance Academy“ dviejų valandų lenktynės. Kaip ir visuomet, sportininkų kovos čia pritraukė daug dėmesio, o neatslūgstanti įtampa vertė dalyvius daryti klaidas, taip užsidirbant baudas. Pastarosios nuolat maišė kortas ir išlaikė intrigą iki pačių paskutinių lenktynių minučių. Žinoma, nebuvo išvengta ir avarijų bei sportinių incidentų, sukėlusių komandoms papildomų rūpesčių. Po dviejų valandų kovų, fortūna šypsojosi „Baltic Karting Academy Family“ komandai, tapusiai greičiausia absoliučiai.

O čia prie „Renault Clio“ vairo varžėsi smagus tėvo ir sūnaus duetas: Rokas ir Aras Kvedarai. Tuo pačiu, jie išplėšė pergalę ir „BTC 4“ įskaitoje. „ABC Race“ grupėje pergalė teko latviams „LDV Racing Team“, „BTC 2” – estams „Lind Racing“, antroje vietoje palikus lietuvių „Autokaslita“ komandą. „BTC 3” klasėje greičiausi buvo „RS Racing Team“. Tuo tarpu, gausiausioje „BMW 325 Cup” grupėje pergalę išplėšė latviai „Jurmala/Papa's saciksu komanda“, palikdami estus „EST 1 Racing #3“ komandą antroje vietoje ir „LV Racing“ trečioje.

Praūžus „Mekonomen GP“, dalyviai turės gražaus laiko atsikvėpti: Baltijos šalių čempionatų kovos tęsis „Parnu Summer Race“ lenktynių metu, kurios vyks liepos 12-14 dienomis Estijoje, „Porsche Ring“ trasoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius