-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Mercedes“ įspėja: F-1 čempionate santykiai su „McLaren“ pasikeis

„Mercedes“ autosporto direktorius Toto Wolffas viešai pareiškė, kad laikui bėgant santykiai su „McLaren“ ekipa pasikeis. Sezonui įsibėgėjus į britų komandą bus žiūrimą ne kaip į partnerę, o kaip į konkurentę.
F-1 bolidų bandymai Jereze
F-1 bolidų bandymai Jereze / „Scanpix“ nuotr.

Pajuto konkurenciją

To priežastis yra labai paprasta. Nuo 2015 m. „McLaren“ naudos „Honda“ variklius.
Britų ekipos pilotas Jensonas Buttonas dar visai neseniai kvietė vienytis visas „Mercedes“ jėgaines naudojančias komandas ir siekti bendro tikslo – tobulinti naujojo vokiečių motoro savybes.

„Mercedes“ autosporto direktorius bei sidabrinių strėlių vadovas T.Wolffas prasitarė, jog vokiečių variklių gamintojas kol kas bendradarbiaus su „McLaren“, tačiau sezonui įsibėgėjus abipusiai santykiai pasikeis.

„Scanpix“ nuotr./F-1 bolidų bandymai Jereze
„Scanpix“ nuotr./F-1 bolidų bandymai Jereze

„Tai, kad jie naudos mūsų konkurentų variklius tikrai nėra ideali situacija. Tačiau dabar, kai sezonas dar nėra prasidėjęs, turime bendrą tikslą – pasirūpinti, kad variklis būtų patikimas ir galingas. Malonu, kad dalinamės informacija ir siekiame to paties tikslo. Tačiau sezonui įsibėgėjus mūsų santykiai gali pasikeisti.“, – pasakojo T.Wolffas.

Tam tikrų šaltinių teigimu, „Mercedes“ jau dabar rūpinasi ir daro viską, kad tam tikra informacija apie jų sukurtą V6 turbo variklį nenutekėtų į konkurentų „Honda“ rankas. T.Wolffo teigimu, santykiai tarp „Mercedes“ ir „McLaren“ neturėtų tapti sudėtingi.

„Bet kokiu atveju esame konkurentai trasoje. Yra nemaža dalis informacijos, kuria galima dalintis. Žinoma, yra ir tokios informacijos, kurios tikrai nenori perduoti komandai, kuri nuo kitų metų naudos „Honda“ variklius. Bet kokiu atveju tikimės, jog šiemet jie bus stiprūs“, – sakė T.Wolffas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius