-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Mercedes“ nori trauktis iš F-1: ką darys Lewisas Hamiltonas?

Koncernas „Daimler“, kuriam priklauso „Mercedes-Benz“, pranešė, kad svarstoma nutraukti dalyvavimą F-1. Jei toks sprendimas būtų priimtas, „Mercedes“ ekipai 2020-ųjų metų sezonas būtų paskutinis. Savo verdiktą koncernas žada paskelbti vasario viduryje, skelbia RaceFans.net.
„Formulė 1“ Prancūzijos GP, L.Hamiltonas
„Formulė 1“ Prancūzijos GP, L.Hamiltonas / „Scanpix“ nuotr.

RaceFans.net kartu su Autocar.co.uk sužinojo, kad lemtingas susitikimas įvyks vasario 12-ą dieną. Po jo paaiškės, koks likimas „Mercedes“ ekipos laukia 2021-aisiais.

„Mercedes“ pasitraukimas iš F-1 iškeltų klausimus dėl ekipos lenktynininkų ateities planų. Paskutinieji šeši sezonai „Mercedes“ komandai buvo pergalingi. Ji viena po kitos skynė konstruktorių taures, o Lewisas Hamiltonas šiemet ir vėl apgynė čempiono titulą.

„Scanpix“ nuotr./Lewisas Hamiltonas JAV tapo „Formulės 1“ čempionu
„Scanpix“ nuotr./Lewisas Hamiltonas JAV tapo „Formulės 1“ čempionu

Teigiama, kad „Mercedes“ F-1 programos pabaigą lėmė „Daimer“ patirti nuostoliai ir padidėjęs spaudimas taupyti. Praėjusiais metais buvo pranešta, kad koncerno nuostoliai siekia kelis milijardus, pasigirdo ketinimai atleisti daugiau nei 10 000 darbuotojų.

Taigi, tokios finansinės „Daimler“ situacijos fone sprendimas stabdyti „Mercedes“ F-1 programą yra logiškas, nes šiam tikslui per dešimtmetį buvo išleisti milijardai.

benzinsider.com nuotr./„Daimler AG“
benzinsider.com nuotr./„Daimler AG“

RaceFans.net teigia, kad nors „Mercedes“ ir pasitrauktų iš F-1 kaip komanda, Briksvorte esanti gamykla nebūtų uždaryta.

Veikiausiai ji ir toliau gamintų agregatus F-1 kitoms komandoms. Šiuo metu gamykla jau turi pasirašiusi ilgalaikius kontraktus dėl jėgainių gamybos su „McLaren“ ir „Williams“ ekipomis.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Varžybų akimirka
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Varžybų akimirka

Tačiau „Mercedes“ pasitraukimą RaceFans.net vertina ir kitu rakursu. Gali būti, kad dabartinis „Mercedes“ F-1 komandos vadovas Toto Wolfas sukirs rankomis su dabartiniu „Racing Point“ ekipos savininku Lawrence`u Strollu, kuris praėjusį mėnesį pranešė apie ketinimus investuoti į „Aston Martin“.

Taigi, gali būti, kad „Mercedes“ 2021-ųjų metų F-1 sezone atgims „Aston Martin“ vardu. Nors šios prielaidos RaceFans.net niekas oficialiai nepatvirtino, tačiau tokia galimybė išlieka.

GAZAS.LT koliažas/AMG ir „Aston Martin“
GAZAS.LT koliažas/AMG ir „Aston Martin“

Po 2019-ųjų metų sezono pasigirdo diskusijų, kad daugkartinis F-1 čempionas Lewisas Hamiltonas gali būti perviliotas į „Ferrari“ ekipą, tačiau dabar galima ir dar viena versija – Lewisas Hamiltonas galėtų pretenduoti į vietą būsimos „Aston Martin“ ekipos pilotų gretose. Pati „Aston Martin“ kompanija šios istorijos komentuoti kol kas nepanoro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius