Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Metų lenktynininko rinkimai. Deivido Jociaus nuomonė

15min pradeda tradicinius „Metų lenktynininko 2016“ rinkimus. Jų metu savo nuomonę apie geriausią bei perspektyviausią lenktynininkus, Lietuvos automobilių sporto veidą bei geriausią renginį išsakys kelios dešimtys automobilių sporte žinomų žmonių. Komisijos narių nuomonė lems lygiai pusę galutinio įvertinimo: likusią nulems 15min skaitytojai.
Deividas Jocius
Deividas Jocius / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Pirmasis komisijos narys – Lietuvos ralio bei „žiedo“ lenktynininkas Deividas Jocius. Šiemet jis per plauką nelipo ant aukščiausio „ENEOS 1006 km“ lenktynių nugalėtojų podiumo laiptelio ir liko antroje vietoje.

– Deividai, kas buvo geriausias lietuvis lenktynininkas 2016-aisiais?

– Labai džiaugiuosi, kad tokiose nominacijose yra jaunų sportininkų, kurie, mano galva, turėtų būti šių metų geriausieji. Geriausiu lenktynininku galėčiau įvardinti Kasparą Navicką, užėmusį 3 vietą FIA Europos ralio kroso čempionato „Super 1600“ klasėje.

– Kas buvo geriausias jaunas lietuvis lenktynininkas (iki 21 m.)?

– Geriausiu jaunu lenktynininku įvardyčiau Gustą Grinbergą, kuris tapo pasaulio „Rok Junior“ kartingo klasės vicečempionu – tai tikrai didelis pasiekimas.

„DHL Rally Elektrėnai“ organizatorius gerai žino, ko reikia sportininkui bei žiūrovui, kas sukelia labai gerų emocijų

– Kas vertas Lietuvos automobilių sporto veido titulo ir labiausiai prisidėjo prie šio sporto garsinimo šalyje?

– Neabejotinai daug prisideda visi trys ekipažai, važiuojantys Dakaro maratone, tačiau šį kartą atiduočiau savo balsą Dariui Jonušiui, kuris sugeba liepos viduryje sukviesti ne tik visus Lietuvos reporterius, bet ir daugelį užsienio žurnalistų ir sportininkų, o lenktynės rodomos net „MotorsTV“ kanale.

– Geriausias Lietuvoje vykęs automobilių sporto renginys?

– Labai džiugu, kad konkurencija tarp organizatorių labai išaugo ir kiekvienos varžybos yra vis kokybiškesnės. Galėčiau net keletą renginių įvardyti kaip geriausius: tai „ENEOS 1006 km“ lenktynės, „Rally Classic“ Druskininkuose ar „Autoplius Fast Lap“, tačiau balsas atiteks „DHL Rally Elektrėnai“. Jo organizatorių yra ir lenktynininkas, todėl labai gerai žino, ko reikia sportininkui bei žiūrovui, kas sukelia labai gerų emocijų.

Penktadienį skaitykite Tarptautinės automobilių sporto federacijos (FIA) Tarptautinio Apeliacinio Teismo ir Tarptautinio Tribunolo teisėjo Arno Paliukėno nuomonę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius