-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Metų lenktynininko rinkimai. Rimvydo Agurkio nuomonė

15min tęsia tradicinius „Metų lenktynininko 2016“ rinkimus. Jų metu savo nuomonę apie geriausią bei perspektyviausią lenktynininkus, Lietuvos automobilių sporto veidą bei geriausią renginį išsakys kelios dešimtys automobilių sporte žinomų žmonių. Komisijos narių nuomonė lems lygiai pusę galutinio įvertinimo: likusią nulems 15min skaitytojai.
Rimvydas Agurkis
Rimvydas Agurkis / Nuotr. iš asmeninio archyvo

Rimvydas Agurkis – žinomiausias Lietuvoje „Alfa Romeo“ entuziastas, lenktynininkas, LASF „žiedo“ komiteto pirmininkas.

– Rimvydai, kas buvo geriausias lietuvis lenktynininkas 2016-aisiais?

– Geriausiu lenktynininku turbūt reikėtų laikyti geriausius rezultatus tarptautinėje arenoje parodžiusius sportininkus. Nežiūrint į apmaudžiai prarastą prizinę vietą „Rotax max grand finals“ metu, mano manymu, tai galėtų būti Simas Juodviršis.

– Kas buvo geriausias jaunas lietuvis lenktynininkas (iki 21 m.)?

– Greičiausiai tai turėtų būti arba kažkas iš kartingistų, arba ralio kroso atstovas Kasparas Navickas. Nors kartingistų tarpe tikrai yra perspektyvių ir greitų vyriokų (Justas Jonušis, Gustas, Grinbergas, Kasparas Vaškelis...), ten vyrauja didžiulė konkurencija, tačiau Europos ralio kroso čempionate Kasparo iškovota trečioji vieta „Super 1600“ klasėje nulemia mano pasirinkimą pastarojo naudai.

– Kas vertas Lietuvos automobilių sporto veido titulo ir labiausiai prisidėjo prie šio sporto garsinimo šalyje?

– Jei būtų galima šioje nominacijoje įvardinti organizaciją, tai būtų smarkiai pasikeitusi Lietuvos automobilių sporto federacija ir joje dirbantys žmonės. Gaila, bet ne visas jų atliekamas darbas matomas plačiai visuomenei, galbūt per mažai viešinamas. Jei kalbėti apie asmenį, tai mano atsakymas lieka tradicinis ir nieko nenustebinsiantis – Benediktas Vanagas.

– Geriausias Lietuvoje vykęs automobilių sporto renginys?

– Esu kartingistų/žiedininkų kastos atstovas, todėl mano atsakymas bus šališkas – pastaraisiais metais man nėra geresnių automobilių sporto renginių už „Autoplius Fast Lap“ ar „ENEOS 1006 km“ lenktynes. Šiuo atveju savo balsą dalinu per pusę.

Trečiadienį skaitykite pokalbį su ralio lenktynininku, per plauką netapusiu Lietuvos čempionu 2016-aisiais, Giedriumi Notkumi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius