-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Michaelį Schumacherį gydantys chirurgai: negalime prognozuoti, ar jis gyvens

Buvęs „Formulės-1“ lenktynininkas Michaelis Schumacheris šiuo metu yra dirbtinai sukeltos komos būsenos, jo padėtis kritiška, Grenoblio universitetinėje ligoninėje surengtoje spaudos konferencijoje pranešė jį gydantys specialistai.
Michaelis Schumacheris
Michaelis Schumacheris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prieš tai Prancūzijos žiniasklaida pranešė, kad lenktynininkui pirmadienio naktį atlikta antra operacija. Jo padėtis kritiška.

„Nelaimingas atsitikimas įvyko judant dideliu greičiu. Negalime prognozuoti, kas bus Michaeliui Schumacheriui. Jam yra dirbtinai sukelta komos būsena. Mūsų tikslas – sumažinti spaudimą smegenyse“, – paaiškina Grenoblio ligoninės gydytojai.

Koma sukelta tam, kad pacientą būtų galima intubuoti ir palaikyti deguonies tiekimą smegenims.

„Jis kovoja dėl savo gyvybės, – sako profesorius Jeanas François Payenas. – Manome, kad jo padėtis labai rimta. Kol kas negalime nieko prognozuoti. Dirbame jau ne vieną valandą, bet dar per anksti pasakyti, kas bus.“

Pasak jų, jei traumos metu lenktynininkas nebūtų dėvėjęs šalmo, ligoninės nebūtų pasiekęs gyvas.

Grenoblio ligoninės vadovas profesorius Marcas Penaud patvirtino, kad buvęs lenktynininkas į kliniką atvežtas sekmadienį po pietų ir jam iškart atlikta operacija.

Pasak gydytojų, M.Schumacheris susižeidė galva trenkęsis į uolas. Iš pradžių jis buvo sąmoningas, tačiau neatsakinėjo į klausimus, o jo judesiai buvo nekoordinuoti.

Profesorius Stéphane'as Chabarde'as paaiškino, kad po operacijos atliktose skanogramose matyti kraujavimo sukelti smegenų pakitimai.

Šiuo metu klinikos medikai rūpinasi, kad jo smegenims būtų tiekiama pakankamai deguonies. Jam palaikoma 34–35 laipsnių kūno temperatūra.

Paklaustas apie paciento perspektyvas, prof. J.F.Payenas sakė, kad padėtis keičiasi kiekvieną valandą ar net minutę ir šiuo metu nieko prognozuoti negalima.

„Deja, M.Schumacherio atvejis nėra vienintelis nelaimingas atsitikimas slidinėjant, kurį mes turėjome gydyti šį žiemos sezoną“, – pastebėjo prof. J.F.Payenas.

Michaelis Schumacheris
Michaelis Schumacheris

Spaudos konferencijoje dalyvavo ir M.Schumacherio vadybininkė Sabine Kehm. Ji patvirtino, kad į Grenoblį atvyko visa buvusio lenktynininko šeima.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius