Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Michaeliui Schumacheriui gydyti jau išleista 14 mln. eurų, tačiau prošvaisčių nematyti

Daugkartiniam F-1 čempionui Michaeliui Schumacheriui gydyti skirta suma per šį laikotarpį pasiekė daugiau kaip 14 mln. eurų, rašo portalas express.co.uk.
Michaelis Schumacheris
Michaelis Schumacheris / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vis dėlto nėra jokios garantijos, kad 46-erių sportininkas vėl bus toks, koks buvo iki nutinkant nelaimei. M.Schumacheris sunkią galvos traumą Prancūzijos Alpėse patyrė prieš 14 mėnesių.

M.Schumacheriui iš ligoninės persikėlus tęsti gydymo namuose Šveicarijoje, jo šeima nusprendė neteikti žinių apie F-1 legendos sveikatos būklę. Vis dėlto yra žinoma, kad sportininkas ribotai suvokia aplinką ir vis dar negali vaikščioti. 

„Progresas vyksta skausmingai lėtai, – portalas cituoja šaltinį, žinantį situaciją dėl M.Schumacherio būklės. – Horizonte nematyti jokio stebuklo.“

M. Schumacheriu rūpinasi 15 gydytojų komanda, kuriai vadovauja profesorius Jeanas-Francois Payenas. Profesorius palaiko ryšį su sportininko šeima ir medikų komanda kur bebūtų.

Vienas pagrindinių jo uždavinių – kontroliuoti žmonos Corinnos ir 15-mečio sūnaus Micko bei 17-metės dukters Ginos-Marios lūkesčius.

„Kas kankina visuomenę, tas kankina ir šeimą. Progresas yra lėtas ir abejotinas“, – teigė Peteris Hamlynas, neurologijos ir stuburo chirurgas bei sporte patirtų galvos traumų ekspertas.

Jis sėkmingai išgydė smegenų pažeidimus patyrusį boksininką Michaelį Watsoną, kai jį 1991 metais kovojant dėl pasaulio čempiono titulo nokautavo britas Chrisas Eubankas.

„Pirmaisiais mėnesiais dominuoja išgyvenimo klausimas. Pamažu tos savaitės ir mėnesiai atsako į klausimą, kokia bus išgyvenimo kokybė. Tai tarsi amerikietiški kalneliai. Jeigu M.Schumacherį ir jo šeimą tie kalneliai veža į laimingą pabaigą, šiuo metu jie apsistoję ties nelaiminga kelio atkarpa“, – komentavo medikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius