-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mįslingas išpuolis prieš Dakaro ralio startą Džidoje: susprogdintas automobilis, vairuotojas ligoninėje

Dakare nėra labai saugu. Ir ne tik dėl to, kad sportininkai lenktyniauja ekstremaliom sąlygom. Šį kartą – ne apie trasą. Kai Dakaras persikėlė į Saudo Arabiją, saugumas buvo minimas kaip vienas iš prioritetų, nes šioje atsivėrusioje pasaulio turizmui ir sparčiai gražėjančioje šalyje daroma labai daug, kad turistai išsivežtų tik pačius geriausius įspūdžius.
Philippe'as Boutronas
Philippe'as Boutronas / MFE nuotr.

Todėl atlaisvinami religiniai apribojimai, statomos F1 trasos, rengiami dakarai, tiesiami keliai, dygsta kurortai ir t. t. Po penkerių metų, tikėtina, šią šalį bus sunku pažinti.

VISOS DAKARO NAUJIENOS IR REZULTATAI

Tad jau 2020 m. čia surengto pirmojo Dakaro ralio metu buvo aišku, kad tvarką Dakaro metu prižiūrės policija ir, jei reikės, kariuomenė. Didelės policijos pareigūnų pajėgos budi ne tik aplink starto ir finišo zoną. Keliai mirguliuoja nuo mirksinčių švyturėlių net ir pervažiavimuose tarp bivakų.

Sprogimas Džidoje

Tačiau tokios milžiniškos pajėgos ne visuomet padeda išvengti incidentų. Vienas toks labai nemalonus įvykis nutiko dar Džidoje, prieš Dakaro startą. Iš pradžių organizatoriai neplatino detalių apie įvykį: automobilis pajudėjo, sustojo, įvyko incidentas prie viešbučio, kuriame gyveno Dakaro dalyviai. Taip abstrakčiai buvo informuoti žurnalistai.

Vėliau, jau prasidėjus raliui, išplatino oficialų pranešimą dalyviams. Paaiškėjo, kad automobilis, kuriuo važiavo „Sodicars“ komandos nariai, sprogo. Sprogimo metu jau 9-ajame Dakare dalyvaujantis Prancūzijos pilotas Philippe'as Boutronas patyrė sunkų kojos sužalojimą.

Pasak Dakaro ralio direktoriaus Davido Casteros, sportininkui atlikta chirurginė operacija. Ir patikslino, kad sprogimas Džidoje įvyko gruodžio 29 d.

Sprogimo metu automobilyje buvo šeši žmonės. Manoma, kad sprogmuo galimai buvo padėtas po vienu iš komandą lydinčių automobilių. Galimai sprogmuo detonuotas automobiliui pajudėjus iš viešbučio. Sprogimo jėga automobilio grindyse pramušė skylę – tiesiai po vairuotojo kėde. Philippe'as Boutronas, kuris yra ir US Orléans futbolo klubo prezidentas, po operacijos išgabentas tolimesniam gydymui į Prancūziją.

Kol kas nėra atsakyta į klausimą, ar tai buvo suplanuotas išpuolis, ar atsitiktinis incidentas. Po šio įvykio Dakaro organizatoriai ėmėsi griežtesnių saugumo priemonių tikrindami automobilius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius