-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Moterų ralio“ organizatoriai: „Dar keleri metai ir registruosime Guinnesso rekordą“

Penktadienio rytą surengtoje trečiojo „Moterų ralio“ spaudos konferencijoje renginio organizatoriai prisipažino, jog jiems patiems netikėta, kad per kelerius metus renginys išaugo iki tokio masto. Tačiau pasitempti dar yra kur, tad ralio organizatoriai drąsiai žada – dar keleri metai ir bus fiksuojamas ne tik Lietuvos, bet ir pasaulinis Gineso rekordas.
„Moterų ralio“ spaudos konferencija
„Moterų ralio“ spaudos konferencija / Svajūno Stroino nuotr.

Ralio organizatorius Maris Simsonas prisipažino, kad renginys išties išaugo tiek, kad tapo vienu didesnių Baltijos šalyse.

„Ketvirtadienį turėjome ralio dalyvių seminarą ir esame išaugę tiek, kad ne tik reikia brifingo prieš renginį, bet jį tenka skelti į dvi dalis, nes ne visos norinčios telpa“, – kalbėjo M.Simsonas.

Jis tikino, kad greičiausiai ir šiemet bus užfiksuotas masiškiausio Lietuvos renginio rekordas. Tačiau pasiekimų kartele, anot M.Simsono, šiam raliui galėtų tapti renginys Indijoje, kur panašiame ralyje dalyvauja 800 ekipažų. Šiam renginiui priklauso įrašas Gineso rekordų knygoje.

„Kai pagalvoji, dar pora metų ir mes taip pat fiksuosime Gineso rekordą“, – šypsojosi ralio organizatorius.

330 km ir 100 teisėjų

„Moterų ralio“ dalyvių šeštadienį laukia beveik 8 valandas truksiančios lenktynės, o ralio trasų ilgis – 330 kilometrų. Organizatoriai tikina, kad ralio dalyvės varžysis keliose skirtingose kategorijose, o jų pasiekimus vertins ir prižiūrės maždaug 100 teisėjų. Iš viso ralyje užsiregistravo maždaug 1300 dalyvių (320 ekipažų), iš kurių trečdalis čia dalyvaus pirmą kartą.

Šių metų naujovė – ypač didelis dėmesys eismo saugumui. Tad kiekviena ralio dalyvė, pasirašiusi 10 punktų, susijusių su eismo saugumu, pasižadėjimą, gaus specialią lenktynininko licenciją, galiosiančią metus. Pastaroji liudys, kad licencijos turėtoja yra saugaus eismo kultūros atstovė.

Vytautas Grašys, Lietuvos kelių policijos tarnybos vadovas, pripažino, kad įprastai moterys Lietuvoje padaro kur kas mažiau pažeidimų nei vyrai. Visgi, anot V.Grašio, yra pora nusižengimų, ypač būdingų vairuojančioms damoms.

„Moterys labai dažnai mėgsta gražintis prie vairo ir naudotis mobiliaisiais įrenginiais“, – pastebėjo jis.

„Moterų ralyje“, atskleidė jis, dalyvaus ir penki policijos pareigūnių ekipažai. Tiesa, pabrėžė V.Grašys, jos nesinaudos teisės aktų suteikiamais pranašumais ir varžysis lygiomis teisėmis.

Be to, kalbėjo V.Grašys, viso ralio metu dalyves stebės ir Kelių eismo taisyklių pažeidimus vertins tiek žymėti, tiek nežymėti policijos ekipažai. Kelių policijos tarnybos vadovas akcentavo, kad bus vertinamas ne tik ženklų paisymas, bet ir, pavyzdžiui, matuojamas greitis.

Stilių vertins profesionalas

Ralio organizatoriai prisipažino, kad viena iš renginio nominacijų – „Stilingiausio ekipažo“ – kelia daugiausiai diskusijų. Kad šiemet diskusijų būtų mažiau, stilių patikėta vertinti dizaineriui Liutaurui Salasevičiui. Šis prisipažino, kad ralyje dalyvauja ir jo salono atstovės, bet patikino, kad šis ekipažas vertinamas nebus.

„Turiu kelis kriterijus, kuriais remdamasis vertinsiu ekipažus. Dėmesį kreipsiu į komandos pavadinimą ir tai, kiek jis atitinka bendrą įvaizdį. Taip pat – merginų stilių ir automobilio apipavidalinimą“, – kalbėjo dizaineris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius