-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Motociklininkas Arūnas Gelažninkas iškovojo teisę varžytis Dakare

Maroke baigėsi šešias dienas trukęs vienas sunkiausių pasaulyje Merzūgos (Merzouga) ralis, kuriame tarp geriausių pasaulio bekelės lenktynininkų varžėsi ir lietuvis Arūnas Gelažninkas. 32 metų kaunietis sėkmingai pasiekė finišą ir iškovojo teisę startuoti kitų metų Dakare.
Motociklininkas Arūnas Gelažninkas iškovojo teisę varžytis Dakare
Motociklininkas Arūnas Gelažninkas iškovojo teisę varžytis Dakare / Asm. albumo nuotr.

Merzūgos ralį sudarė prologas ir penki etapai – o iš viso dalyviai įveikė beveik 1200 km Sacharos dykumoje, iš kurių daugiau nei 900 kilometrų buvo greičio ruožai.

Penktadienį paskutiniame greičio ruože A. Gelažninkas (KTM) užėmė aukštą 24 vietą. Bendroje įskaitoje lietuviui teko 57 vieta.

Sunkiausias A. Gelažninkui buvo pirmasis etapas, kai sportininkas nukrypo nuo kurso, bet sugebėjo pasiekti finišą. Nepaisant to, lietuviui buvo skirta 12 valandų bauda, kas ir lėmė galutinę poziciją.

„Džiaugiuosi, kad pavyko pasiekti tai, ko mes ir atvažiavome į Maroką – tai yra iškovojome bilietą į Dakarą. Tačiau šis ralis buvo tik pirmas žingsnis Dakaro link. Laukia sunkūs pasiruošimo metai, o man dar reikia tobulėti, nes šis ralis buvo mano pirmas bandymas naudotis kelio knyga. Esu dėkingas visiems mane palaikiusiems“, – sakė Arūnas.

Merzouga ralį laimėjo Joanas Barreda Bortas („Honda“), aplenkęs šių metų Dakaro vicečempioną Keviną Benavidesą („Honda“). Trečias liko Pablo Quintanilla („Husqvarna“), laimėjęs paskutinį greičio ruožą.

Šių metų Dakaro trečios vietos laimėtojas australas Toby Price'as bendroje įskaitoje liko šeštas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius