Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

MotoGP lenktynės Mugello: paskutinis M.Marquezo pasirodymas ir italų numylėtinio triumfas

Sekmadienį Italijos „Mugello“ trasoje vyko intriguojančios „MotoGP“ lenktynės. Tai buvo paskutinės lenktynės šiame sezone ryškiausiai motosporto superžvaigždei Marcui Marquezui, kurio laukia svarbi dešinės rankos operacija ir po to ilga reabilitacija. Varžybose triumfavo naujuoju dėl motosporto pamišusios tautos herojumi tapęs Francesco Bagnaia.
Marcas Marquezas
Marcas Marquezas / „Scanpix“ nuotr.

Lenktynių eiga: vos startavus pirmąją vietą prarado Pole poziciją kvalifikacijoje iškovojęs Fabio Di Giannantonio. Italų džiaugsmui į priekį šovė Valentino Rossi brolis Luca Marini. Visgi šis ilgai lyderio pozicija irgi nepasidžiaugė. Jis netrukus buvo aplenktas savo komandos draugo Marco Bezzechi. Kol L.Marinį ėmė lenkti kiti sportininkai, M.Bezzechi stengėsi atitrūkti. Visgi to padaryti neleido nuolat jam į nugarą alsuojantis Fabio Quartararo. Tuomet vieną sportininką po kito staiga ėmė lenkti rikiuote aukštyn kylantis Francescio Bagnaia. Aštuntame rate F.Bagnaia pavyko tapti lenktynių lyderiu ir nuo to laiko jis taip ir nebepaleido lyderio pozicijos.

Finišas! Italų džiaugsmui namuose laimėjo jų numylėtinis Francesco Bagnaia. Kaip manote ar galime pradėti jį vadinti Valentino Rossi įpėdiniu?

Antrasis finišavo čempionato lyderis F.Quartararo. Trečias ant podiumo lips A.Espargaro.

Paskutinėse savo šio sezono lenktynėse M.Marquezas finišavo dešimtoje vietoje.

23/23 Paskutinis lenktynių ratas. F.Quartararo kyla į paskutinį šturmą. Y.Zarco tuo tarpu kyla iki ketvirtos pozicijos.

19/23 Likus vos keturiems ratams iki lenktynių pabaigos lyderius vis dar skiria kiek daugiau nei 1 sek. Atrodo, kad dabar F.Bagnaia tereikia nepaleisti jau beveik rankoje laikomos pergalės. Italai tikrai laukia vieno iš V.Rossi įpėdinių triumfo.

16/23 Į trečia vietą kyla Aleix Espargaro su „Aprillia“. Patyręs ispanas aplenkė jaunąjį M.Bezzechi. Tikrai meistriškas lenkimas.

15/23 Iš pirmos vietos startavęs Fabio Di Giannantonio šiuo metu važiuoja vos 10-tas. Jis svajojo tikrai ne apie tokias lenktynes, tačiau patirties stoka šį kartą pakišo jam koją.

13/23 Krenta Enea Bastianini!

Lenktynių lyderius skiria 1.2 sek. Pirmaujančio F.Bagnaia tempas stabilizavosi.

11/23 Sezono lyderis F.Quartararo kyla į antrąją vietą! Jis privalo kuo skubiau imti vytis vis labiau tolstantį F.Bagnaia.

8/23 Lenkimas! Keičiasi lenktynių lyderis. Favoritas F.Bagnaia aplenkia M.Bezzechi. Na ir lenkimas tiesiosios pabaigoje, daug vėliau stabdant už varžovą. Atrodė, kad Francesco vos išsilaikė ant savo sportinio „Ducati“ motociklo. Netrukus jis stengsis atitrūkti nuo besivejančių.

6/23 F.Bagnaia lenkia Quartararo. Dabar jau jis antroje pozicijoje. Ar lenktynių favoritu laikytas italas aplenks tautietį M.Bezzechi?

Krenta ispanas J.Miras! Jo tautietis M.Marquezas kol kas važiuoja 11-toje pozicijoje. Marcui šiandien svarbiausia saugiai pasiekti finišo liniją.

4/23 Netrukus Luca Marinį aplenkia ir čempionato lyderis F.Quartararo, taip užkopdamas į antrą poziciją. Nuo motociklo krenta „Honda“ vairavęs Polas Espargaro, kaip gaila. Atrodo, kad jis sveikas.

3/23 Kol kas visų netikėtumui pirmauja abu V.Rossi „Mooney VR46 Racing Team“ komandos sportininkai. Rossi brolį L.Marini aplenkia Marco Bezzechi. Dabar pirmauja jau šis jaunasis italas!

2/23 Net devynis varžovus pirmame rate aplenkė B.Binderis su „KTM“! Jis jau aštuntas. Bagnaia pakyla iki šeštos pozicijos.

1/23 Jau pirmame posūkyje F.Di Giannantonio praranda kvalifikacijoje iškovotą Pole poziciją! Į priekį išsiveržia L.Marini!

Favoritu prieš startą laikytas F.Bagnaia tik 8-tas

STARTAS!

M.Marquezas prieš startą:

Paskutinės M.Marquezo lenktynės šiais metais

Neseniai mus pasiekė netikėta žinia - ryškiausiai „MotoGP“ žvaigždei šis etapas bus paskutinis 2022 m. sezone. Garsusis ispanas pranešė, kad po lenktynių vėl gulsis ant operacinio stalo. Tai bus jau ketvirtoji jo dešinės rankos operacija, po kurios reabilitacija truks iki pat sezono pabaigos. Sprendimas buvo priimtas po kvalifikacijos „Mugello“ trasoje, kadangi ispanas pajuto, kad jis ir toliau susiduria su vis tais pačiais sunkumais po 2020 m. sulaužyto dešinės rankos kaulo.

„Operacija dabar gali būti atlikta dėl to, kad kaulas jau yra tinkamas. Anksčiau jis buvo per minkštas, todėl operacija buvo nerekomenduojama, o dabar tam yra pats geriausias metas“, - sakė „Repsol Honda“ komandos vadovas Alberto Puigas.

Aš labai kenčiu, kadangi negaliu važiuoti taip, kaip noriu

„Aš labai kenčiu, kadangi negaliu važiuoti taip, kaip noriu. Kiekvieną kartą važiuodamas aš jaučiu, kaip mane ta kadaise patirta trauma riboja. Aš niekada nepasidaviau, aš dirbu, kiekvieną kartą spaudžiu trasoje kiek galiu. Vis dėl to šiemet supratau, kad nebegaliu mėgautis vairavimu. Aš nuolat jaučiu aštrų skausmą, aš nebeturiu reikalingos jėgos. Net pradėjau jausti skausmą kairiame petyje, nes dėl skaudamos dešinės rankos, kur kas daugiau stengiuosi naudoti kairiąją“, - pasakoja pats. M.Marquezas.

„Mano forma nėra bloga, tačiau tikrai ne tokia, kokios aš noriu. Todėl pasitarus su medikais priėmiau šį sprendimą“, - atskleidė garsusis ispanas, kol kas užimantis vos 10-tą vietą bendroje įskaitoje.

Kvalifikacijoje - staigmena

Kvalifikacijos sesija pasibaigė sensacingai, kadangi Pole poziciją iškovojo vos 22-tą vietą bendroje įskaitoje užimantis debiutantas, italas Fabio Di Giannantonio. Iki šiol aukščiausia jo užimta pozicija - praeitose lenktynėse Prancūzijoje pasiekta 13-ta vieta.

Valentino Rossio, kuriam ši trasa buvo tartum jo šventovė, brolis Luca Marini startuos irgi iš aukštos, trečios startinės pozicijos.

Netikėtai įspūdingai pasirodė „Ducati“ vairuojantys motociklininkai. Pirmame penketu matome vien „Ducati“ vairavusius sportininkus. Iškart po jų sezono lyderis – „F.Quartararo“ su „Yamaha“. Tai garantuos aršią, nenuspėjamą ir labai įdomią kovą trasoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius