Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Mototurizmo sprintas“: dvi vietos, kurias pasiekė tik labiausiai užsispyrę motomanai

„Mototurizmo sprinto“ dalyviai gavo žemėlapius su 18 užduočių. Žemėlapyje sužymėti taškai, o kiekviena užduotis dar ir papildomai paaiškinta: kur reikia tik nusifotografuoti, kur antspaudą gauti ar išklausyti pasakojimą, o kur net upę perbristi.
„Mototurizmo sprintas“: „Vilkynės“ keltas prie Vilkijos
„Mototurizmo sprintas“: „Vilkynės“ keltas prie Vilkijos / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

Logiška, kad mototuristai taip dėliojosi keturių valandų kelionės maršrutą, kad aplankytų kuo daugiau žemėlapyje matomų taškų ir laikų grįžtų į finišą Kauno BMW atstovybėje.

Beveik visi motociklus pasibalnoję turistai neišvengiamai kėlėsi „Vilkynės“ keltu per Nemuną. Tačiau kitus, ypač atokesnius objektus, pasiekė tik nedaugelis.

Vienas iš jų – „Klumpės malūnas“ šalia Dubysos, Seredžiaus sen., simbolizuojantis grįžtantį paveldą. Mototuristai turėjo rasti užtvanką Dubysoje, kuri nukreipdavo vandenį į žmogaus rankomis iškastą griovą pro malūną. Taip atkeliavęs vanduo užsukdavo turbiną ir paleisdavo malūną miltams malti.

Mototurizmo užduočių žemėlapis
Mototurizmo užduočių žemėlapis

„Klumpės malūnas“ yra keturių aukštų autentiškas vandens malūnas, veikęs nuo 1939 metų. Malūno terasoje yra išlikusi prieškario metu pagaminta vokiečių gamybos metalinė turbina. Šiandien malūno paskirtis – kaimo turizmo sodyba. 2005 metais „Klumpės malūnas“ sėkmingai pritaikytas šiuolaikiniams poreikiams. Taigi malūnas grįžo žmonėms.

Mototuristai, pasiekę malūną, turėjo įvykdyti užduotį ir nusifotografuoti: bent vienas komandos narys turėjo perbristi upę arba per užtvankos akmenis nusigauti į kitą krantą. Pažiūrėkite, kaip jiems sekėsi.

VIDEO: „Mototurizmo sprintas“: „Klumpės“ malūnas prie Dubysos

Kitas objektas, kurį pasiekė nedaugelis – Kriukuose, priešingoje Nemuno pusėje. Tai XIX a. grūdų sandėlis „Špykėrė“ su originaliomis svarstyklėmis.

Pastatytas XIX a. II p. Turi architektūrinę, technologinę, istorinę vertę. Vertingi elementai ir dalys: pastato tūris – aukštingumas ir stogo forma; fasadų architektūrinis sprendimas – angų išdėstymas ir tinko medžiaga, medinės sijinės-atraminės konstrukcijos, autentiškas akmenų ir plytų mūras, autentiškos medinės durys ir langinės su metaliniais vyriais. Technologinė įranga neišlikusi. Jame pirkliai laikė supirktus grūdus, skirtus parduoti Vokietijoje.

VIDEO: „Mototurizmo sprintas“: keltas „Vilkynė“ ir originalios Kriukų svarstyklės

Mototuristai turėjo atsakyti į klausimą: kokį maksimalų svorį galima nustatyti per abu svarelius? (A-10,5 t.; B-15 t; C-150 kg). Ir su motociklais nusifotografuoti ant svarstyklių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius