Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2021 01 05 /12:22

Dakarą ne laiku baigęs Vaidotas Žala jau turi naują planą, bet kol kas namo keliauja be „Mažylio“

Vaidotas Žala, netikėtai antrajame greičio ruože pabaigęs Dakarą, jau susidėliojo pirmuosius planus ateičiai. Kalendoriuje jis jau pasižymėjo balandžio pradžią. Kol kas „Agrorodeo“ komanda mėgina keliauti namo į Lietuvą, palikdami „Mini“, švelniai vadinamą „Mažyliu“ „X Raid“ komandai.

„Kyla visokių minčių. Šiam momentui reikia bent minimalaus plano į priekį, taip pat ir rezultato – atspirties taško. Į kalendorių įbedėm FIA pasaulio taurės etapą Portugalijoje balandžio 8–13 d. Maždaug 1000 km GR ir tie patys Dakaro veidai, su kuriais tikslinga matuotis trasoje.

Anksčiau ar vėliau planas turi pavykti iki galo. Labai laukiame jūsų palaikymo“, – feisbuke skelbia „Agrorodeo“ komanda, pridėdama visų jos narių nuotrauką.

VIDEO: V.Žala sunkiai dėliojo mintis: tokiais momentais bandai planuoti į priekį, bet dar reikia laiko

Pirmadienį paaiškėjo, kad V.Žala negalės tęsti Dakaro – vos išvažiavus į kopas automobilis sustojo. Vakare paskelbta, kad sprendimų komanda nebeieškos, nes jie brangūs ir rezultato vis tiek jau nepavyks siekti.

Vaidoto Žalos nemalonumai prasidėjo dar pirmame greičio ruože, kai, likus vos 20 km iki finišo, sugedo sankaba. Lietuvį į finišą partempė kitas tautietis, pagalbos ranką ištiesęs Benediktas Vanagas. Tą patį vakarą komanda pakeitė sankabą bei pavarų dėžę „Mini“ visureigiui, tačiau, panašu, kad problemos buvo ne tik su šiais agregatais. Jau kitą dieną, įveikus vos keletą kilometrų, „Mini“ variklis pradėjo skleisti negerus garsus, atsirado susirūpinimą keliantis kvapas. „Agrorodeo“ apsisuko ir grįžo į startą, o vėliau iš lenktynių pasitraukė.

Iš lenktynių pasitraukęs Vaidotas Žala savo „Mini“ paliks Saudo Arabijoje, kur juo pasirūpins „X-Raid“, o pats su komanda keliaus į Džedą, kur bandys planuoti ankstesnį grįžimą į Lietuvą.

VIDEO: Vaidotas Žala patvirtino, kad kraunasi daiktus namo
VIDEO: Svarbiausių Dakaro įvykių aptarimas su A.Gelažninku: lenktynes baigęs V.Žala ir puikūs lietuvių pasirodymai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius