-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„NemunRing Winter Games“ dalyviai susigrūmė su plikledžio spąstais

Sekmadienį „Nemuno žiede“ vykusiame trečiajame „NemunRing Winter Games“ etape gamta negailėjo dalyviams staigmenų – pirmoji prie starto stojusi FWD klasė susidūrė su trasą kaustančiu plikledžiu, tad dėl gero rezultato teko stipriai pasistengti.
AWD klasės dalyviai
AWD klasės dalyviai / Ritos Drulytės nuotr.

Geriausiai, jau kone tradiciškai su gamtos išdaigomis ir organizatorių užmačiomis, pavyko taikstytis Justinui Akeliui su žaliuoju „Honda Civic“. Kukliomis dešimčia sekundžių savo artimiausią konkurentą Vidą Valucką su „Renault Clio“ aplenkęs kaunietis užtikrino savo pranašumą ir bendroje įskaitoje. Po varžybų kalbinti PRO2 klasės dalyviai savotiškai džiaugėsi, jog Justinas nusprendė nelaukti ir nedalyvauti šioje klasėje, nes su jo dalyvavimu, pozicijos neabejotinai būtų persiskirstę. Puikų rezultatą taip pat pademonstravo trečioje vietoje likęs Tomas Buškevičius, taip pat pilotavęs „Honda Civic“. Vis už apdovanojimų pakylos ribų liekantis alytiškis šįkart galėjo džiaugtis ne tik nugalėtojo taure, bet ir varžybų rėmėjų prizais.

Rytui įsibėgėjus, prie starto linijos stojo AWD klasė. Trasai kiek pratirpus, šie dalyviai jau galėjo rizikuoti naudoti vasarines padangas, tad rezultatai stipriai pagerėjo. Neaplenkiamas buvo „Subaru Impreza“ pilotuojantis Simonas Urbonas. Šis jaunuolis jau antrus metus gąsdina AWD klasės senbuvius savo drąsiais ir greitais važiavimais, taip po truputį išstumdamas senuosius „Quattro“ mėgėjus į pensiją. Antrą ir trečią vietas pasidalino „Panevėžio mafijos“ atstovai – Mantas Morkis ir Karolis Žiedavičius, abu pilotavę „Mitsubishi Lancer Evo“ automobilius.

Trasai visiškai išsausėjus, į ją pakviesti buvo ir galine ašimi varomi automobiliai. Šiems miegaujantis greitais, slidžiais posūkiais, puikų rezultatą pademonstravo ir toliau savo diktatūrą šioje klasėje tvirtinantis Gytis Vaitulionis su „Mercedes Benz CLS AMG“. Kelis važiavimus susidūręs su techninėmis problemomis, Gytis sugebėjo susiimti ir parodyti vieną iš tiesų įspūdingą laiką. Jam įkandin dar vienas Panevėžio atstovas - Darius Jakštonis. Jis būtent šiam renginiui savo automobilio priekį padabino mėlynos šviesos lemputėmis, kurių mirksėjimas primena kelių policijos automobilio mirgėjimą. Paklaustas, kodėl pasirinko tokį apšvietimą, Darius juokavo, kad tai tarsi motyvacinė priemonė Gyčiui Vaitulioniui važiuoti greičiau. 

Dienai įpusėjus ir trasoje likus tik profesionalams, pasirodė tikrieji meistrai. PRO2 ir PRO4 klasių dalyviai demonstravo tikrai pavydėtiną tempą. Pirmas tarp dviem varomais ratais varomų automobilių buvo Alytaus garbę ginantis Tomas Buškevičius, antrąją ir trečiąją vietas vėlgi pasidalino Panevėžio duetas: Gytis Vaitulionis ir Darius Jakštonis.

PRO4 klasėje vėl neaplenkiamas buvo Simonas Urbonas, antrąją vietą iškovojo vyresnysis Gerdžiūnų dinastijos atstovas Vincas su „Subaru Impreza WRX STI“, trečiąją – Algirdas Gelžinis. Reiktų paminėti, jog būtent pastarieji du ekipažai sekmadieniuis „Nemuno žiede“ leidžia išties šeimyniškai – Vincas savo „Subaru“ vairu dalinasi su sūnumi Gyčiu, o Algirdas su sūnumi Andrium į trasą nepatingi atsigabenti visų trijų šeimai priklausančių automobilių: „Suzuki Swift“, skirto dalyvavimui FWD klasėje, „Mazda Miata“ dalyvavimui RWD klasėje ir „Subaru Impreza WRX STI“ dalyvavimui AWD klasės važiavimuose. Šis duetas pripažįstamas tikrais „NemunRing Winter Games“  entuziastais ir tampa puikiu pavyzdžiu ne tik sportine, bet ir tinkamo laisvalaikio praleidimo prasme.

Ketvirtasis „NemunRing Winter Games“ etapas į trasą grįš prieš pat šventes – gruodžio 21 dieną. Sportininkai ir organizatoriai jau meldžiasi sniego dievams, o šie savo ruoštu, panašu, jog taupo jėgas būtent šiam etapui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius