-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„NemunRing Winter Games“ varžybose jaučiamas mėgėjiško autosporto atsigavimas

Pasibaigus visiems profesionaliems Lietuvos automobilių sporto čempionatams ir čempionams išsidalijus taures, prasidėjo kone trijų mėnesių laukimas iki artimiausio renginio – „Halls Winter Rally“. Tačiau, skirtingai nuo profesionalų, mėgėjų gretose veiksmas vyksta intensyviau nei bet kada. Tą puikiai įrodo kas antrą sekmadienį vykstančios „NemunRing Winter Games“ varžybos.
„Nemunring Winter Games“
„Nemunring Winter Games“ / Luko Misiūno nuotr.

Praėjusią savaitę nuaidėjusiame antrajame etape varžybų organizatoriai vėl sulaukė kone 100 dalyvių – tai kiek netikėtas rezultatas.

Suskirstyti į 5 klases, pilotai išbandė tipinę „Nemuno žiedo“ konfigūraciją su papildomomis stabdymo zonomis. Šio etapo trasa išsiskyrė itin sudėtingu emociniu žaidimu – kūgeliai trasoje buvo sudėlioti labai panašia standartinei, bet kiek ištęstai konfigūracijai, tad tik geriausiai save emociškai valdantys dalyviai gebėjo adaptuotis ir atsisakyti įprastų stabdymo taškų, taip parodydami rezultatus.

Galine ašimi varomų automobilių klasėje tai geriausiai pavyko Gyčiui Vaitulioniui. Vienas iš „Panevėžio mafijos“ atstovų netik demonstravo puikų tempą savo šeimyniniu „Mercedes Benz“ limuzinu, tačiau negailėjo ir vaizdų renginio žiūrovams, šį, keletą tonų sveriantį monstrą, paleisdamas slysti šonu. Pakalbintas Gytis neatmetė galimybės kitąmet išbandyti savo jėgas ir kiek pasikeitusioje „STREET“ lygoje Lietuvos drifto čempionate.

Luko Misiūno nuotr./„Nemunring Winter Games“
Luko Misiūno nuotr./„Nemunring Winter Games“

FWD klasėje staigmenų taip pat išvengta – pirmą vietą užėmė Justinas Akelis. Su visa šeima į varžybas visada keliaujantis kaunietis šįsyk sudalyvauti prikalbino ir savo žmoną Vilmą, kuri varžybose dalyvavo pirmą kartą, tačiau sugebėjo nušluostyti nosis ir keletui vyrukų – visi tie metai vyrą lydint į varžybas ir analizuojant trasas davė savo.

AWD klasėje staigmeną pateikė Mantas Morkis. Dar vienas „Panevėžio mafijos“ narys į varžybas užsiregistravo paskutinę minutę, tačiau tai jam nesutrukdė užimti pirmos vietos. Jo vairuojamas „Mitsubishi Lancer Evo IX“ įrodė, jog greitesnių nei Panevėžio visų varomų ratų fanų nėra ir būti negali.

Luko Misiūno nuotr./„Nemunring Winter Games“
Luko Misiūno nuotr./„Nemunring Winter Games“

PRO2 ir PRO4 klasių važiavimams vykstant prietemoje buvo ieškomas tikrasis meistriškumas. 4 varomais ratais jį geriausiai demonstravo Mantas Mikuckas – daugkartinis įvairių varžybų prizininkas ir viena iš Lietuvos žiedinių lenktynių vilčių ateityje. Dviejų varomų ratų profesionalų įskaitoje sau lygių neturėjo alytiškis Tomas Buškevičius ir jo Honda Civic. 

Jau du etapus iš eilės „NemunRIng Winter Games“ renka apie šimtą dalyvių – tai geras indikatorius, jog ir mėgėjiškas automobilių sportas Lietuvoje klęsti. Panašų dalyvių skaičių šiemet Lietuvoje pavykdavo surinkti tik „Autoplius Fast Lap“ varžyboms, bei „Lietuvos automobilininkų sąjungos“ renginiams. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius