-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netikėtas „Braliukų mūšio“ svečias – estas Haroldas Valdma

Iki Baltijos šalių šoninio slydimo čempionato finalo Kaune lieka vos keletas dienų – renginio organizatoriai džiaugiasi pabaigę pasiruošimo procesą ir jau rūpinasi renginio buitine dalimi. Šešias dešimtis pavardžių peraugęs dalyvių sąrašas patvirtino didžiausio Lietuvos šonaslydžio renginio šiemet reputaciją, tačiau staigmenų vis tik sulaukta – netikėtai, paskutiniu numeriu sąraše atsirado Haroldas Valdma.
Harold Valdma
Haroldas Valdma / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Driftas

Kiek labiau susipažinusiems su drifto pasauliu ši pavardė gerai žinoma – Haroldui vos 21-eri, tačiau jis jau spėjo tapti šalies čempionu ir sėkmingai skinasi kelią į Europos šonaslydžio elitą.

Į Lietuvą „braliukas“ atkeliauja ne pėsčias – savaitgalį S.Dariaus ir S.Girėno aerodrome jis pasirodys su pavyzdiniu, pasaulyje puikiai žinomos „HGK“ firmos gamintu BMW.

VIDEO: Haroldo Valdmos automobilio kūrimas

Šis bolidas yra daugkartinio Lietuvos čempiono Andriaus Vasiliausko „pusbrolis“, gimęs tose pačiose dirbtuvėse.

Daugiau nei metus laiko kurtas ir tobulintas bolidas išvysto „kuklias“ 640 arklio galias, tačiau dėka specialiai jam Jungtinėse valstijose sukurtų ir sureguliuotų „Feal Suspension“ amortizatorių, gali būti labai greitas.

Pastaruosius Haroldui pagamino ne kas nors kitas, o „Formula Drift“ čempionate dalyvaujantis lietuvis Aurimas „Odi“ Bakchis.

Būtent jo kurti amortizatoriai komplekte su tų pačių estų gaminama „Wisefab“ važiuokle užtikrina maksimalų sukibimą su trasa, o „HGK“ rankomis įdėtas ir sureguliuotas specialiai automobilių sportui skirtas „Chevrolet“ gamyklos „LSX“ variklis nesunkiai dūmais leis ir plačiausias padangas.

Trumpai tariant – savaitgalį į Kauną atrieda pasaulinio lygio bolidas su itin didelę perspektyvą turinčiu sportininku.

Organizatorių nuotr./Harold Valdma
Organizatorių nuotr./Haroldas Valdma

Tai bus pirmasis kartas, kai Haroldas Valdma lankosi Lietuvoje, tačiau toli gražu ne pirmasis jo susitikimas su „braliukais“ lietuviais. Estijoje šis sportininkas lipo ant aukščiausio pakylos laiptelio, o štai pirmąjame etape Rygoje, po kovos su lietuviu Kęstučiu „Kipšu“ Kelpša, Valdma iškrito dar TOP16, po itin įspūdingo lietuvio pasirodymo.

Pamatę šią registraciją, supratome, jog ką tik atsirado dar vienas pretendentas į aukščiausią podiumo laiptelį.

Šis važiavimas vos nevirto skandalu, nes abiems sportininkams padarius panašų skaičių klaidų, dėka itin agresyvaus stiliaus, pergalė buvo skirta Kelpšai, o Haroldas ir kiti estai nusprendė teikti protestą ir netgi garsiai svarstė apie atsisakymą dalyvauti varžybų apdovanojimų ceremonijoje. Vienaip ar kitaip – Harold Valdma atkeliauja į Lietuvą ir čia turės rungtis jau neginamas namų sienų.

„Pamatę šią registraciją, supratome, jog ką tik atsirado dar vienas pretendentas į aukščiausią podiumo laiptelį – šiurpuliukai net per kūną nuėjo. Estas itin stiprus, techniškas, bolidas jo daugiau iš kosmoso pasaulio, padangų kiekis neribotas – savaitgalį matysime tikrai stiprų pasirodymą“, – pasakoja renginio organizatoriai.

Haroldas ir dar daugiau kaip šešios dešimtys stipriausių Baltijos šalių „drifterių“ šį savaitgalį susirungs Kaune – „Braliukų mūšyje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius