-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Niurburgringe – pergalingas naujojo „Audi R8 LMS“ startas

Antrosios kartos „Audi R8 LMS“ išriedėjo į lenktynių trasą ir jau pradžiugino bolido kūrėjus pirmosiomis pergalėmis. Praėjus tik 7 savaitėms po pasaulinio debiuto Ženevos autosalone, „Audi Sport Team WRT“ klientų komandų nariai su šiuo GT3 klasės automobiliu iškovojo dvi pirmąsias vietas Niurburgo žiede įvykusiose VLN ištvermės lenktynėse.
„Audi Motorsport“
„Audi Motorsport“ / „Audi Motorsport“ nuotr.

Pirmąją vietą lenktynėse laimėjo Belgijos „Audi Sport Team WRT“ komandai atstovavęs, pakaitomis automobilį vairavusių Christopher Mies ir Nico Müller ekipažas, o ant antrojo prizininkų podiumo laiptelio užkopė analogiško modelio „Audi“ ekipažas, kurį sudarė Pierre Kaffer ir Laurens Vanthoor.
 
Komentuodamas lenktynių rezultatus, „Audi Sport“ klientų komandų padalinio vadovas Romolo Liebchen pirmiausiai atkreipė dėmesį į lenktynėse vyravusias permainingas oro sąlygas. Startavus su drėgnam orui pritaikytomis padangomis, po kurio laiko trasos danga išdžiūvo, tad vėliau visi šio ištvermės maratono dalyviai turėjo pasikeisti padangas į skirtas važiuoti sausu asfaltu. Keitimą abi „Audi“ ekipos atliko nepriekaištingai, neprarasdamos laiko boksuose. 

Kadangi tai yra pirmieji naujojo „Audi R8 LMS“ startai, todėl su dar mažokai žinomu automobiliu pasiekti puikūs rezultatai džiugina ir rodo, jog einama teisingu keliu. Kiekvienas važiavimas suteikia neįkainuojamos informacijos apie automobilio elgesį tiek vairuotojams, tiek mechanikams. 

Kitas „Audi R8 LMS“ startas – gegužės 16-17 dienomis, kai naujasis Vokietijos gamintojų bolidas varžysis su daugybe GT3 klasės bolidų, kuriuos pasikeisdami vairuos net 160 sportininkų.

„Audi Motorsport“ nuotr./„Audi Motorsport“
„Audi Motorsport“ nuotr./„Audi Motorsport“

„Audi Sport“ klientų komandų padalinio vadovas R.Liebchen optimistiškai žiūri į klientų komandų plėtrą. Jis tikisi, kad jau pirmojo pusmečio esamų „Audi“ klientų komandų rezultatai įtikinamai paskatins ir kitų ekipų lenktynininkus persėsti prie R8 LMS vairo bei įsilieti į darnias Audi komandų gretas.  

Naujasis Audi GT3 klasės automobilis, atitinkantis pasikeitusius GT3 lenktynių reglamento reikalavimus, uždaruose „Audi“ poligonuose intensyviai išbandomas jau nuo praeitų metų pavasario. Visas 2015 metų sezonas skirtas viešam šio modelio demonstravimui ir naujų komandų pritraukimui. 

Kaip ir jo sėkmingasis pirmtakas, naujasis „Audi R8 LMS“ yra Ženevos autosalone taip pat debiutavusio serijinės gamybos naujojo Audi R8 brolis dvynys.

Kol „Audi R8 LMS“ trasose kovoja dėl komandų simpatijų, jau šią vasarą į gatves išriedėsiantis serijinis R8 varžosi dėl sportinių automobilių mėgėjų palankumo ir jų išankstinių užsakymų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius