-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nugriaudėjo finalinis „Weekend Grand Race“ varžybų etapas

Praėjusį sekmadienį į Ukmergės autokroso trasą susirinko didelė gausa automobilių sporto entuziastų. Čia vyko šeštasis „Weekend Grand Race“ lenktynių serijos etapas „Jusema“ taurei laimėti. Tai buvo jau paskutinės sezono varžybos, kur dalyviai išsidalino ne tik etapo taures, bet ir paskutinius metinio čempionato taškus, rašoma pranešime.
„Weekend Grand Race“
„Weekend Grand Race“ / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Ukmergė Autokrosas

Nors lietingas oras nuo ankstyvo ryto nelepino, slidžios ir šlapios trasos neišsigando ir treniruotėse starto zonoje išsirikiavo net 34 ekipažai. Niekas nenorėjo praleisti progos pasivaržyti paskutinį kartą šiais metais.

Visas komandas sudarė po 3 narius – viena mergina ir du vaikinai. Kiekvienas iš jų kvalifikacijose stengėsi pademonstruoti kuo geresnius trasos įveikimo laikus, nes nuo to priklausė starto pozicija finale.

Kvalifikacinių važiavimų metu trasos danga po truputį džiuvo ir ratų įveikimo laikai nuolat palaipsniui gerėjo.

Galiausiai, net 30 automobilių stojo prie starto linijos finaliniam 55 ratų ištvermės važiavimui, kuriame veiksmo tikrai netrūko, užvirė nuožmi kova dėl lyderių pozicijų. Lyderiauti nebuvo lengva, nes nuolat reikėjo aplenkti pavytus automobilius ir apvažiuoti nebevažiuojančius. Porą kartų prireikė ir saugos automobilio, kurio fazėje buvo patraukiami trajektorijoje sustoję bolidai.

Nors finišą pasiekti pavyko ne visiems, visą distanciją šįkart įveikė daugiau automobilių, nei ankstesniuose etapuose. Tai parodo, kaip per visus metus komandos patobulėjo, ruošdamos savo techniką.

Apdovanojimų ceremonijos metu užklupo stipri liūtis, tačiau nuotaikų tai nepagadino ir nugalėtojai, pliaupiant lietui, linksmi lipo ant podiumo. Čia juos pasitiko ne tik taurės, bet ir rėmėjų „Prosera“ (profesionalus automobilių servisas), „Baltas kampas“ (automobilių detalių parduotuvė), „Endoca“, „Coffee loft“ ir gausybės kitų rėmėjų prizai.

Triumfavo komanda „Juozuko lankai be Juozuko“

Pagrindiniais lenktynių nugalėtojais šį kartą tapo ekipa „Juozuko lankai be Juozuko“ iš Marijampolės, vairuojantys „Ford Fiesta“ automobilį. Komanda ypatingai džiaugiasi pagaliau tai pasiekę – nors ir dalyvavo beveik visuose etapuose, finalo finišo liniją kirsti šiais metais jiems pavyko pirmą kartą, anksčiau vis patrukdydavo techniniai gedimai. Šį kartą fortūna komandos neapleido ir suteikė galimybę triumfuoti tiek kvalifikacijoje, tiek finale.

Komandos „Juozuko lankai be Juozuko“ atstovai susižėrė ir greičiausiųjų vairuotojų titulus – greičiausia dienos vairuotoja mergina tapo ir „Oksanos Butkutės permanent make-up“ studijos kuponu džiaugėsi ekipos narė Rūta Saladžienė, o greičiausiu vaikinu buvo paskelbtas tos pačios komandos narys Domantas Andreikevičius, kuriam atiteko „Uosio įrankiai“ komplektas.

Antrąją vietą finale užėmė vilniečių komanda „ETA AUTO Racing team“, taip užsitikrindama lyderių poziciją metinėje įskaitoje. Būtent ši ekipa su automobiliu „Ford Puma“ daugiausiai finalų sėkmingai pasiekė finišą lyderių pozicijoje.

Tretieji šįkart finišavo komanda „Be stabdžių“ iš Kauno, taip pat vairavę „Ford Puma“ automobilį.

Kaskart gausėjančios „Petro metalų“ klasės atskiroje įskaitoje finale laimėtojais tapo ir savo automobilį „Honda Civic“ parduoti įmonei „Petro metalai“ turėjo vietinė komanda „Motorsport Ukmergė 2“, antri finišavo ekipa „Pajūrio slalomas“ iš Klaipėdos su „Peugeot 206“, o trečiąją vietą čia iškovojo komanda iš Vilniaus „Angry birds“, važiavę su „Renault Clio“ automobiliu.

Tradiciškai, Lietuvos Respublikos Seimo nario Algirdo Butkevičiaus taurė buvo įteikta greičiausiai Vilkaviškio komandai ir ja šį kartą tapo linksmieji „Skrendu, bet ne pas tave“.

UAB „Bemija“ taurė atiteko greičiausiai Ukmergės komandai „Motorsport Ukmergė 2“.

Socialiniame tinkle „Facebook“ kaip visada vykusiame konkurse dėl „Sportiškiausio automobilio“ titulo šįkart nugalėjo komandos „Bepročiai“ iš Kybartų „Audi A3“ bolidas.

Kvalifikacijų įskaita

Klasė iki 1,8l

1 vieta – „Elkitas“ (Trakai).

2 vieta – „Motobroliai RC2“ (Kaunas).

3 vieta – „ATV fanai“ (Prienai).

Klasė virš 1,8l

1 vieta – „Juozuko lankai be Juozuko“ (Marijampolė).

2 vieta – „Tauragai“ (Tauragė).

3 vieta – „Skrendu, bet ne pas tave“ (Vilkaviškis).

Klasė „Petro metalai“

1 vieta – „Motorsport Ukmergė 2“ (Ukmergė).

2 vieta – „Ukmergė Motorsport“ (Ukmergė).

3 vieta – „Nepavark lenkdamas“ (Ukmergė).

Praėjus paskutinėms 2022 m. sezono lenktynėms, organizatoriai dėkoja visiems dalyviams, jų komandoms, rėmėjams ir prisidėjusiems, džiaugiasi stipriu sezonu bei tobulėjančiomis komandomis tiek technikos, tiek vairavimo prasme ir neabejoja, kad kitas sezonas bus dar geresnis.

Artimiausiu laiku bus paskelbta ir apie metinių apdovanojimų ceremonijos datą ir vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius