Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pagalius į ratus Lietuvos atstovams kišo varžovų smūgiai

Sekmadienį Vengrijoje, Nyrado lenktynių trasoje, vykusios Europos automobilių kroso čempionato priešpaskutiniojo, devintojo etapo varžybos abiems Lietuvos atstovams – Klaipėdos TSK „Baltijos sportas“ lenktynininkui Pauliui Pleskovui ir „Automoprojektų“ komandai atstovaujančiam maskviečiui Nikitai Kondrachinui, kuris Senojo žemyno pirmenybėse dalyvauja su LASF licencija, susiklostė nesėkmingai.
Automobilių kroso atstovas P.Pleskovas pretenduoja tapti metų lenktynininku
Iš Lietuvos atstovų Vengrijoje geriausiai pasirodė P.Pleskovas, tačiau dėl apgadinto automobilio finišo juostą jis kirto tik 9-as. / Fotovaldas.com nuotr.

Abu mūsų šalies atstovai pateko į pagrindinį finalą, tačiau jie buvo priversti jame tenkintis tik paskutinėmis – devintąja ir dešimtąja vietomis.

„Tokios baigties nė sapne negalėjau sapnuoti. Juolab, kad startavau iš pirmosios eilės ir turėjau pranašumą renkantis palankesnę poziciją, - iškart po varžybų viešųjų ryšių agentūrai „Visus Bonus“ telefonu iš Vengrijos pasakojo P. Pleskovas. – Tačiau jau pirmajame posūkyje pajutau stiprų smūgį į mano „Ford Fiesta“ galą ir pro šalį pralekiantį Vadimą Makarovą. Kol kas automobilio techninė komisija dar negrąžino, todėl negaliu tiksliai pasakyti, kas konkrečiai pažeista, tačiau galinė pakaba tikrai nukentėjo.“

Analogiška nesekmė įpusėjus pirmajam ratui ištiko ir  N.Kondrachiną, į kurio „Volkswagen Polo“ atsitrenkė čekas Ladislavas Brožekas. Apgadintais automobiliais P.Pleskovas finišavo devintas, o N.Kondrachinas – dešimtas ir savo taupykles papildė atitinkamai aštuoniais ir septyniais taškais, kurie sezono pabaigoje menkai teguodžia.

„Tačiau lenktynės Vengrijoje visgi buvo naudingos. Pirmiausia todėl, kad pirmą kartą pavyko sureguliuoti šiemet įsigytą automobilį, kuris tik dabar pradėjo tenkinti mano poreikius“, – sakė P.Pleskovas.

Vengrijoje eilinę pergalę, jau septintąją paeiliui, iškovojo pagirtinai lenktyniaujantis, „Škoda Fabia“ automobilį vairuojantis Rusijos atstovas V.Makarovas. Dabar jo sąskaitoje 157 taškai ir jis pirma laiko užsitikrino 2009 metų Europos kroso čempiono titulą.

Nugalėtojui pralaimėjęs 9 sekundes antras finišo liniją su „Mitsubishi Lancer“ kirto italas Gianluca Ferretis, o trečiąją vietą su tokiu pat automobiliu iškovojo trasos šeimininkas Tomašas Karajus.

Iki pirmenybių pabaigos likus vos vieno etapo lenktynėms, kurios šį savaitaglį vyks Italijoje, antrąją vietą su 124 taškais užima „Škoda Fabia“ vairuojantis čekas Vaclavas Feifaras, kuris Vengrijoje finišavo tik šeštas.

Trečioje vietoje – T.Karajus (118 taškų), o ketvirtoje – G.Ferretis, kurio taupyklėje 100 taškų ir kuris 14 taškų lenkia penktoje vietoje esantį L.Brožeką.

Prieš paskutiniojo etapo batalijas N. Kondrachinas turi 71 tašką ir užima šeštąją poziciją tarp 22 pirmajame, galingiausių automobilių divizione klasifikuotų sportininkų, o P.Pleskovas su 59 taškais yra septintas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius