Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Palangiškiai šią savaitę mėgsta 3 dalykus: lenktynes, Vanagą ir BMW

Palangos gyventojai žino, kas vyksta jų mieste šią savaitę. Net ir apie automobilių sportą nusimanantys ne daugiau nei apie kiliminių erkių mitybos ypatumus žino, jog šią savaitę jų mieste karaliauja lenktynės: prestižiškiausias Lietuvos automobilių sporto renginys, „Eneos 1000 km“ lenktynės.

Kurorto gatvėse pakalbinti gyventojai neslėpė, kad jiems lenktynės patinka – dauguma jų pasidairo po automobilių parką techninės komisijos metu, o kai kurie apsilanko ir lenktynėse. Kaip sakė vienas palangiškis, „tam, kad garsą išgirsti“.

Pakalbinus miestelėnus nesunku susidaryti įspūdį, kuris lenktynininkas yra geriausiai žinomas – Benediktas Vanagas. Ne tik geriausiai žinomas, bet ir labiausiai mylimas – daugiausia apklaustųjų sakė tikintys, kad „Eneos 1000 km“ lenktynėse nugalės būtent ralio reido varžybose geriau žinomas lietuvis.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Techninė komisija
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Techninė komisija

Tauragiškis, į Palangą atvykęs atostogauti su šeima, sakė besidomintis lenktynėmis ne vienerius metus: stebėjęs daugelį varžybų nuo pat šio amžiaus pradžios. Jis nusimano ir apie skirtingus automobilius, ir apie oro sąlygas bei kaip jos daro įtaką lenktynių rezultatams.

Lenktynėmis domėjosi ir Ramūnas Šaučikovas – Lietuvos automobilių ralio čempionato dalyvis, atliekantis šturmano pareigas viename ekipaže su Martynu Samuičiu. Paklaustas, kas gali laimėti šių metų „Eneos 1000 km“ lenktynėse, jis siūlė prisiminti istoriją – „Porsche“ markės automobiliai čia turi daugiausia pergalių.

„Kiek aš atsimenu ir kiek yra pačiam tekę važiuoti, tobuliausias automobilis čia yra „Porsche“. Sakyčiau, kažkuris iš „Porsche“ (nugalės) – Dagiliai man atrodo labai stipriai pasiruošę. Kiti GT klasės automobiliai idealiomis sąlygomis nėra skirti kovoti su „Porsche“. Sakyčiau, iš tų (lenktynėse dalyvausiančių) „Porsche“ automobilių tikėčiausi nugalėtojų. O jau kiti, kaip kortos sukris ir kaip pasiseks“, – spėjo R. Šaučikovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius