-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palangos centre masė žmonių: „ENEOS 1006 km lenktynių“ atidarymas

Palangos centre, Vytauto gatvėje, ketvirtadienio rytą vyko aštuonioliktųjų „ENEOS 1006 km lenktynių“ atidarymas. Į 41 per visą Palangą važiavusį ir Vytauto gatvėje sustojusį sportinį automobilį paspoksoti susirinko kelių šimtų žmonių minia, turėjusi galimybę ir pakalbinti savo mėgstamus vairuotojus.

Lažybų kontorų specialistai prieš šias varžybas laužė galvas: tiek daug pretendentų į pergalę absoliučioje įskaitoje nebuvo jau seniai. Trys „Porsche 911 GT3 Cup“ automobiliai, „Aquila CR1“, du „MARC Cars“ modeliai, BMW M3 GTR, keli BMW M3, „Lexus IS-F“, „Volkswagen Golf GTI TCR“ – kiekvienas šių automobilių jeigu ne pretenduoja į nugalėtojo poziciją, tai bent jau turi tikslą finišuoti greičiausiųjų trejetuke.

Mes čia atvažiavom nugalėti, o kaip lenktynėse bus, pamatysim.

„Mes čia atvažiavom nugalėti, o kaip lenktynėse bus, pamatysim“, – kalbėjo „Aquila CR1“ vairuotojas Ramūnas Čapkauskas. Ketverius metus techninių problemų turėjęs automobilis praėjusiais metais pagaliau finišavo be didesnių problemų ir nuo pirmos vietos atsiliko vos pora ratų.

„Nero-GSR Racing team“ komanda šiemet pasirinko nematytą tokiose lenktynėse automobilį – tarptautinei TCR klasei paruoštą „Volkswagen Golf GTI TCR“.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kas yra „ENEOS 1006 km lenktynių“ favoritai?

„Planai – kuo geriausi ir tikimės finišuoti kuo aukščiau. Kvalifikacijoje nenugalėsim, bet bendroje įskaitoje mes tikimės gerų rezultatų. Manau, vieta greičiausiųjų penketuke – reali“, – kalbėjo greičiausia Lietuvos lenktynininke tituluojama Ernesta Globytė, lenktynėse sėdėsianti prie „Volkswagen Golf GTI TCR“ vairo pakaitomis su Dainiumi Matijošaičiu, Nerijumi Malaševičiumi ir Eugenijumi Misiūra.

Ne greičiausias, tačiau patikimiausias – tokiu epitetu gali pasigirti „Lexus IS-F“ automobilis, retai pasispardantis kvalifikacijoje, tačiau neretai įsiterpiantis tarp kur kas greitesnių „Porsche“ bei BMW automobilių galutinėje rikiuotėje.

„Ambicijos tos pačios – pasiekti finišą, kuo geresnėje vietoje. Arklio galių turime 430, galbūt ir daugiau. Važiuosim iki galo ir manau, kad su patikimumu aplenksime ne vieną varžovą“, – automobilio privalumus pabrėžė „Lexus Team LT“ komandos vairuotojas Artūras Mrazauskas.

Ketvirtadienį vyks pirmosios „ENEOS 1006 km lenktynių“ dalyvių treniruotės, o penktadienį – kvalifikacija. Šeštadienis – didžiųjų lenktynių diena, startas joms bus duotas vidurdienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius