-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palangos lenktynių 2021 m. gaisrų atgarsiai, CODE60 ir kitos taisyklių naujovės: D.Jonušis išdėstė savo nuomonę

Palangos „Aurum 1006 km“ lenktynės pernai tapo dideliu šou, kuriame nublanko net Giedriaus Notkaus BMW grasinimai užsidegti antrus metus iš eilės. Sudegęs „ES Motorsport“ žaliasis „Porsche“ ir „Jutos“ komandos vadovo Hario Aleksandravičiaus šuolis per konkurentų „Exit by Balpol-SPS Automotive Performance“ automobilį „Mercedes AMG GT3“ dar ilgai buvo svarstomas ne tik žiūrovų.
2021 m. Palangos Aurum 1006 km lenktynės
2021 m. Palangos Aurum 1006 km lenktynės / 15min koliažas

Aistros ilgai nerimo ir pačioje autosporto bendruomenėje. Primenu, minėto „Mercedes AMG GT3“ ekipažas pyko ant teisėjų už baudas ir protestavo dėl neva atimtos pergalės. Tad nepasirodė apdovanojimuose.

Stopkadras/Hario Aleksandravičiaus šuolis per „Mercedes“
Stopkadras/Hario Aleksandravičiaus šuolis per „Mercedes“

H.Aleksandravičius per advokatus kreipėsi į Lietuvos automobilių sporto federaciją (LASF) „dėl aplaidaus incidento tyrimo organizavimo ir netinkamo komandos vadovo veiksmų įvertinimo...“. LASF pripažino, kad H.Aleksandravičiaus elgesio pripažinti neatsargiu negalima, jis lenktynių taisyklių nepažeidė. D.Jonušis laidoje „Gazas ir Stabdis“ tvirtino priešingai.

VIDEO: Gazas ir Stabdis: aistras keliančios naujovės Palangos „Aurum 1006 km“ lenktynėse – iš organizatoriaus Dariaus Jonušio lūpų

Ir nors aistros nenurimo iki šiol, panašu, kad liepos 13-16 d. Palangoje vėl pamatysime tris šimtaprocentines GT3 klasės raketas: dvi raudonas „Jutos“ „Audi“ ir „Balpol-SPS“ komandos naujutėlaitį „Mercedes AMG“, du „Lamborghini“ ir daugybę kitų greitų automobilių.

Taisyklių naujovės

Aistrų tikrai nesumažino ir lenktynių taisyklių pakeitimai. Prie BOP (Ballance of performance) prisideda ir kitos: laiko baudos komandoms už antrą PRO kategorijos pilotą ir geltonas vėliavas keičiantis CODE60, D.Jonušio teigimu, labai pakoreguosiantis komandų strategijas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Gintariniu pragaru vadinamos Palangos lenktynės kaista: kuris taisyklių punktas jau dabar kelia lyderių aistras?

Svarbi naujiena, kad lenktynių organizatorius D.Jonušis šiemet vadovauti renginiui pakvietė buvusį Creventic klubo (organizuojančio 24h series lenktynes) atstovą Martin van de Pavert, turintį daug patirties. Taip pat naudos tą pačią laiko matavimo sistemą, kurią naudoja minėtas Creventic klubas tarptautinėse lenktynėse.

Plačiau apie taisyklių naujoves, kurios gali dar labiau padidinti lenktynių intrigą, galite sužinoti pasižiūrėję laidą „Gazas ir Stabdis“ šiame tekste aukščiau. Arba išsamų aprašymą rasite žemiau – dalyje, kurią gali skaityti tik 15min prenumeratoriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius