-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pamatykite: labiausiai įsiminusių Dakaro automobilių įskaitos avarijų TOP5

Dakaro ralį kasmet pradeda dešimtys dalyvių, tačiau išsvajotąjį finišą lemta pasiekti ne visiems. Šiemet maratono karavanas taip pat retėjo su kiekviena diena. Kai kurie incidentai buvo išties rimti ir net baigėsi žūtimis, tačiau bent jau automobilių įskaitoje tragiškų baigčių išvengta. Kviečiame susipažinti su automobilių įskaitos avarijų penketuku, dažniausiai aptarinėtu viešojoje erdvėje.
Fernando Alonso šuolis nuo kopos ir kūlverstukas
Fernando Alonso šuolis nuo kopos ir kūlverstukas / Ryčio Šeškaičio/Inbank team pitlane nuotr.

Visos naujienos apie Dakarą 2020.

1. Skrydis nuo kopos

Bene daugiausiai dėmesio internete sulaukė įspūdingas „Autolife“ ekipažo skrydis nuo kopos buvusiu Antano Juknevičiaus automobiliu „Toyota Hilux“, pažymėtu 360-uoju numeriu.

VIDEO: Pavojingas šuolis nuo krentančios kopos

Kipro ir Nyderlandų jungtiniam ekipažui ši klaida baigėsi itin skaudžiai. Abu ekipažo nariai buvo išgabenti į ligoninę. Vairuotojas Romanas Starikovičius atsipirko lengvesnėmis traumomis, o šturmanas Bertas Heskesas buvo sužalotas kur kas rimčiau. Iš pradžių lenktynininkas net nevaldė kojų, tačiau po skubios operacijos dabar jis jau sveiksta ir vaikščioti galės.

2. Virto lygioje vietoje

Į medikų rankas taip pat pateko ir amerikiečių Bobby Pattono ir Robbie Pierce`o duetas. Jie 340-uoju numeriu pažymėto „Toyota Hilux“ automobilio nesuvaldė kone lygioje vietoje. Sprendžiant iš vaizdo įrašo, incidentą išprovokavo neapskaičiuotas judesys vairu esant iš pažiūros nemažam greičiui.

„Toyota“ keletą kartų vertėsi. Ekipažą iš automobilio teko vaduoti karpant saugos lankus. Duetas išgabentas į ligoninę, tačiau vėliau pranešta, kad jie rimtesnių traumų išvengė.

3. Avarija lekiant maksimaliu greičiu

Dakaras nesėkme baigėsi ir gana sėkmingai šių metų maratoną pradėjusiam šeicho Khalido al Qassimi ir Xaviero Panseri duetui. Ekipažas pirmoje Dakaro dalyje gana sėkmingai bandė važiuoti penketuke, tačiau po to jie patyrė smarkią avariją.

Lėkdami dulkių debesyje iš paskos kito dalyvio lenktynininkai kliudė akmenį ir keletą kartų vertėsi. Maksimaliu greičiu lėkęs „Peugeot“ bagis buvo visiškai sudaužytas, o ekipažas perduotas medikams. Jie sužalojimų išvengė, tačiau ambicijas laimėti Dakarą teko atidėti mažiausiai metams.

4. Čempiono krikštas

Fernando Alonso kūlvirstis nuo kopos taip pat greit apskriejo pasaulį. Nors automobilis per avariją buvo apgadintas daugiau ar mažiau tik kosmetiškai, o F-1 čempiono ir jo šturmano, ilgamečio ralio dalyvio bei organizatoriaus Marco Coma duetas sužeidimų išvengė, dvigubas virtimas dar ilgai bus vienas žiūrimiausių Dakaro avarijų momentų. Savotiškas pirmasis Dakaro krikštas F-1 legendai.

5. Sunkvežimio ir automobilio akistata

Nors atrodytų, kad dalyvių tarpusavio susidūrimai Dakare nėra toks jau dažnas reiškinys kaip individualios avarijos, tačiau šiemet toks incidentas taip pat užfiksuotas. Pirmoje Dakaro dalyje susidūrė 506-uoju numeriu pažymėtas Nyderlandų ekipos „Mammoet Rallysport“ sunkvežimis ir čekų ekipos automobilis.

Dalyviai susidūrė tuomet, kai automobilį vairavęs Thomas Ourednicekas po sustojimo trasoje pajudėjo tiesiai į tą trajektoriją, kurioje važiavo sunkvežimis. Olandų ekipa susidūrimo praktiškai nepajautė ir tęsė lenktynes. Tuo metu čekų ekipos „Ford Ranger“ neteko pusės „veido bruožų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius