-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskutinį „Autoplius Lietuvos drifto čempionato“ etapą laimėjo Andrius Vasiliauskas, kam atiteks čempiono titulas, kol kas neaišku

Lietuvos šoninio slydimo sezono uždarymas tapo grandioziniu renginiu. Jis galbūt ir nebuvo pavyzdingai koordinuojamas, tačiau suteikė sportininkams galimybę per šoninį langą kad ir akies krašteliu pamatyti šimtus juos stebinčių žiūrovų.
„Autoplius Lietuvos drifto čempionato“ finalo treniruotės
Andrius Vasiliauskas / Pauliaus Sviklo / 15min nuotr.

Pagrindines dienos varžybas – ketvirtojo „Autoplius Lietuvos drifto čempionato“ etapo „Pro“ lygos varžybas laimėjo 3 serijos BMW (E46) vairuojantis, „Startline“ komandos narys Andrius Vasiliauskas. Antras liko „Drifter.lt“ klubui atstovaujantis Timas Simniška su „Lexus SC300“, trečias – jauno ir ambicingo kolektyvo „NP Team“ vairuotojas Povilas Lencevičius, vairuojantis 3 serijos BMW (E30).

„Street“ lygos varžybų, kurios tuo pačiu buvo ir „D1Sport driftingo čempionato“ trečiasis etapas, pirmųjų vietų laimėtojai tie patys – A.Vasiliauskas ir T.Simniška. Trečią vietą čia kiek netikėtai užėmė „Drift Devils“ komandos narys Kęstutis Kelpša.

Autoplius Lietuvos drifto čempionato dalyvių parkas
„Autoplius Lietuvos drifto čempionato“ dalyvių parkas

Nors „Autoplius Lietuvos drifto čempionatas“ pasibaigė, jo nugalėtojas kol kas nėra žinomas, kad taip jau susiklostė, kad du jo dalyviai – A.Vasiliauskas ir Andrius Čibirka galutinėje įskaitoje surinko tiek pat taškų – 330. Nugalėtojas bus paskelbtas oficialiame „drifto“ komiteto apdovanojimų renginyje maždaug po mėnesio.

Nors nuo ryto Kačerginės „Nemuno žiedo“ apylinkėse buvo saulėta, po pietų prasidėjus kvalifikaciniams važiavimams vos vienas dalyvių penketukas suspėjo pravažiuoti dar ant sausos asfalto dangos. Greitai prapliupo lietus ir kurį laiką vietoje šoninio slydimo žiūrovai galėjo stebėti dailųjį čiuožimą. Tokiomis sąlygomis neapsieita be apsisukimų 360, 540 ir 720 laipsnių. Laimei, į greta trasos esantį upelį niekas neįkrito, o metalinių atitvarų tvirtumo taip pat neišbandė.

Autoplius Lietuvos drifto čempionato finalas
„Autoplius Lietuvos drifto čempionato“ finalas

Dviejų skirtingų čempionatų rengimas dviejose skirtingose trasose tuo pat metu lėmė mažesnį organizatorių koncentracijos lygį. Kilo nesutarimų dėl to, ar gali „Autoplius Lietuvos drifto čempionato“ trasoje poriniuose važiavimuose dalyvauti „D1Sport“ komandos narys Kastytis Alekna.

Į trasą jis išvažiavo teisėjams dar ginčijantis ir nors leidimas po pakartotinės automobilio apžiūros buvo duotas, kiti dalyviai tokią veiksmų eigą galėjo įvertinti kaip nesąžiningą konkurenciją, mat minėtas vairuotojas yra ir varžybų organizatorius.

Autoplius Lietuvos drifto čempionato finalo treniruotės
„Autoplius Lietuvos drifto čempionato“ finalo treniruotės

Kilo neaiškumų ir dėl varžybų formato. Matydami, kad „D1Sport driftingo čempionato“ etapas, turėjęs vykti po pagrindinio renginio gali baigtis pernelyg vėlai organizatoriai „Autoplius Lietuvos driftingo čempionato“ finalines varžybas norėjo sutrumpinti palikdami tik „Top8“ porinius važiavimus. Visgi galiausiai buvo nuspręsta surengti „Top16“, tačiau sumažinti važiavimų skaičių „atkabinant“ tris dalyvius kvalifikacijoje surinkusius po 0.

Poriniuose važiavimuose vyko tikra lietuvių ir latvių dvikova. „Top16“ raunde išlėkęs iš trasos Mantas Kulvinskas gėdingai pralaimėjo Eugenijui Sapunui, tačiau su kaimynais sąskaitas tuojau pat suvedė Artūrą Michailovą kaip reikiant prispaudęs Povilas Lencevičius. Visgi kovoje už šalies garbę didžiausi nuopelnai priklauso Timui Simniškai, kuris „Top8“ etape iš tolimesnės kovos pašalino vienu iš realiausių pretendentų į Lietuvos čempiono titulą buvusį latvį Eriką Ulasą.

VIDEO: Timo Simniškos ir Andriaus Vasiliausko kova

Finalinio etapo organizatorių išsiblaškymo pavyzdžiu tapo ir finaliniai važiavimai. Iš pradžių niekas tarsi neatkreipė dėmesio į po pusfinalio su subyrėjusia pavarų dėže už finišo stovintį Kastyti Alekną ir finale susikovusiems T.Simniškai su A.Vasiliausku buvo leista startuoti.

Važiavimas įvyko pagaliau susikovusiems teisėjams mojuojant geltonomis vėliavomis, tačiau jis nebuvo vertinamas. Kuomet finalininkai vėl pasirodė trasoje jie važiavo ne tokia tvarka, kokia turėjo, todėl ir šios dvikovos dalies rezultatus nebuvo atsižvelgiama. Galiausiai trečiuoju bandymu įskaitinį važiavimą vairuotojams pavyko atlikti.

 

 

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius