-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

F-1 sezono finišas Abu Dabyje: avarija, gedimai ir 11-oji L.Hamiltono pergalė

Nuo kovo prasidėjęs F1 lenktynių maratonas tikrąja šio žodžio prasme pasiekė finišą. Daug emocijų, džiaugsmo ir kvapą gniaužiančių akimirkų bei 21 lenktynių startas. Lewisas Hamiltonas įrodė, kad yra greičiausias ir vertas čempiono titulo. Be to, šis lenktynininkas pasiekė ir naują F1 rekordą – viso sezono metu surinko 408 taškus.
Abu Dabio Grand Prix
Abu Dabio Grand Prix / Scanpix nuotr.

Lenktynės buvo įtemptos nuo pat pirmųjų ratų, kuriuose didelę avariją patyrė Nico Hulkenbergas. Su bolidų gedimai susidūrė ir kiti lenktynininkai. Visgi, kaip sakė patys sportininkai, belieka laukti kitų metų ir naujo sezono.

Absoliutus šio sezono čempionas L.Hamiltonas, antrąja vietą užėmė S.Vettelis, trečią – K.Raikkonenas. Dienos pilotu išrinktas Fernando Alonso.

Po finišo S.Vettelis sveikino L.Hamiltoną ir teigė, kad „jis yra čempionas, nes jis ir nusipelnė būti čempionu. Tai buvo įtemptas sezonas“.

Apie neeilines lenktynes prabilo ir M.Verstappenas, kuris teigė, kad sugedus „Toro Rosso“ bolidui jis važiavo gale, todėl variklio alyva iš P.Gasly bolido Maxui tiško ant šalmo, kas apsunkino jam matymą.

Visgi tai paskutinės F1 lenktynės šiais metais ir lenktynininkai neslėpė džiaugsmo ir susijaudinimo.

55/55 Neįtikėtina paskutinė kova šiais metais ir L.Hamiltono finišas. Abu Dabio Grand Prix nugalėtojas ir viso šio sezono čempionas – Lewisas Hamiltonas. Antras finišavo S.Vettelis, trečias M.Verstappenas.

53/55 Įnirtinga kova tarp S.Perezo ir C.Leclerco dėl septintos vietos. Visgi pastarasis išlaiko savo poziciją.

51/55 L.Hamiltonas atitrūksta nuo Vettelio. Ar tai reiškia, jog Abu Dabyje 11-tą pergalę švęs Lewisas?

48/55 Dar vienas rūkstantis bolidas trasoje. Šįkart – Pierre Gasly. Lenktynininkas iškart stoja trasos pakraštyje. Rodosi, šįkart iš tiesų atsirado alyvos balų trasoje. „Toro Rosso“ piloto lenktynės šiandien baigėsi.

46/55 Su problemomis susidūrė E.Oconas. Iš jo bolido pradėjo rūkti dūmai, todėl sportininkas buvo priverstas sustoti viduryje trasos. Teisėjai tikrina ar alyva iš jo bolido neišsipylė trasoje.

44/55 D.Ricciardo sumažina atotrūkį nuo M.Verstappeno iki 1,8 sek. Tačiau Maxas laikosi tvirtai įsikibęs 3 pozicijos.

42/55 Pituose stoja L.Strollis, tad vienintelis šiandien pituose nesilankęs lenktynininkas lieka Kevinas Magnussenas.

41/55 Kova dėl trečios vietos – D.Ricciardo vaikosi M.Verstappeną. Juos skiria tik 2,8 sek.

40/55 L.Hamiltonas prieš S.Vettelį pirmauja 5,8 sek.

39/55 M.Verstappenas lenkia V.Bottas ir kyla link podiumo.

37/55 Kol V.Bottas laikosi prieš M.Verstappeną, prie jų priartėja D.Ricciardo.

Vettelis priartėja prie V.Bottas ir lenkia. Iškart už jų važiuoja karingai nusiteikęs M.Verstappenas.

35/55 E.Oconas gauna 5 sekundžių baudą. Visgi teisėjai įžvelgė E.Ocono nusižengimą kovoje su S.Vandoornesu.

34/55 Į pitus pagaliau pasuka ir lyderio pozicijoje esantis D.Ricciardo. Komanda nusprendė, kad šioms lenktynėms geriau tiks „supersoft“ nei „hypersoft“ padangos.

31/55 Neįtikėtina kova tarp S.Vandoorneso, E.Ocono ir R.Grosjeano. Visgi E.Oconas praslysta į priekį, už jo lieka R.Grosjeanas.

30/55 Pituose stoja ir P.Gasly. Su naujomis „ultrasoft“ padangomis jis į trasą grįžta iškart už savo komandos nario B.Hartley.

Pituose stoja F.Alonso. Užmontuojamos naujos „supersoft“ padangos.

28/55 Per komandos radiją L.Hamiltonas pranešė, kad jo bolido padangų būklė gan prasta. Mat lenktynininkas į pitus važiavo gan anksti, todėl dabar turi stengtis išsilaikyti su nusidėvėjusiomis.

27/55 Dėl 8 pozicijos kova verda tarp C.Leclerco ir F.Alonso, tačiau pastarasis nusileidžia ir Charlesas Leclercas išsiveržia į priekį.

26/55 Iš lenktynių pasitraukia M.Ericssonas. Per komandos radiją lenktynininkas pranešė, kad bolide dingo galia.

25/55 Kova tarp „Toro Rosso“ ir „Williams“ komandų. Brendonas Hartley sulaukė paraginimo iš savo komandos ir sukaupęs jėgas aplenkė S.Sirotkiną.

24/55 E.Oconas taip pat stengiasi išsiveržti į priekį ir įnirtingai S.Sirotkiną ir B.Hartley bei pakyla į 16 poziciją.

22/55 S.Perezas dar nebuvo sustojęs pituose, tačiau ramiai važiuoja šeštoje pozicijoje. Už jo važiuoja C.Sainzas, M.Ericssonas and P.Gasly, tačiau jie taip pat dar nebuvo sustoję pituose.

20/55 Pirmas važiuoja D.Riccardo, antras L.Hamiltonas, trečias – V.Bottas.

19/55 E.Oconas važiuoja paskutinis, tačiau stoja pituose dėvėtas „hypersoft“ padangas pasikeisti į naujas „supersoft“.

18/55 Pituose stoja Verstappenas.

17/55 Į pitus naujų „supersoft“ padangų grįžtą V.Bottas. O į trasą grįžta iškart už Vettelio.

16/55 S.Vettelis grįžta į pitus naujų „supersoft“ padangų. O į trasą grįžta iškart už Ocono, tačiau nieko nelaukęs jį aplenkia.

13/55 M.Verstappenas nusiteikęs išties rimtai ir po truputį lenkia varžovus. Šiuo metu sportininkas ketvirtas ir važiuoja su „hypersoft“ padangomis.

11/55 B.Hartley bolido galas pradėjo slysti, tačiau stiprių apgadinimų bolidas nepatyrė.

10/55 Pirmas važiuoja V.Bottas, antras S.Vettelis, trečias – D.Ricciardo.

9/55 Per komandos radiją L.Hamiltonas reiškia nepasitenkinimą. Kol kas lenktynininkas važiuoja penktas. Visgi Lewisas lenkia Maxą, tačiau šis nenusileidžia ir iškart atsikovoja poziciją. Rodos čia, Lewisas jam palieka tikrai daug vietos.

Hamiltonas grįžta į pitus, užmontuojamos naujos „supersoft“ padangos. Į pitus grįžta Carles Leclercas ir R.Grosjeanas.

7/55 K.Raikkonenas priverstas sustoti. Iš bolido galo pasklido dūmai, todėl sportininkas nebegali tęsti lenktynių.

6/55 Įnirtinga kova verda tarp M.Verstappeno ir Estebano Ocono. Sportininkai nepasidalina 8 pozicijos. Viename posūkyje Maxas išsiveržė į priekį, tačiau Estebanas jau kitame vietą atsikovojo. Visgi dar po poros posūkių Maxas atliko lenkimo manevrą iš vidaus ir užsitikrino 8 vietą.

N.Hulkenbergo bolidas išgabenamas iš trasos.

4/55 Brendonas Hartley grįžo į pitus pasikeisti priekinio aptako ir pasikeitė padangas į „supersoft“. Visgi šiuo metu šis „Toro Rosso“ pilotas važiuoja paskutinis. Ar naujos padangos padės pagerinti rezultatą?

Pirmas ratas ir į trasą jau išvažiuoja saugos automobilis. „Renault“ pilotas Nico Hulkenbergas trasoje kontaktavo su „Haas“ komandos pilotu Romainu Grosjeanu ir vertėsi. Bolidas vertėsi kelis kartus, nusileido ant stogo ir užsidegė. Laimė – N.Hulkenbergas sveikas.

1/55 Lenktynės prasidėjo. L.Hamiltonas nieko nelaukęs šauna į priekį, įspūdingas ir Maxo Verstappeno startas.

Kvalifikacija parodė, kad 10 „pole“ pozicijų iškovojęs ir čempiono titulą užsitikrinęs L.Hamiltonas, nusiteikęs kovoti iki galo. Nors pirmoje ir antroje kvalifikacijos dalyje sportininkas tenkinosi 3 ir 2 vietomis, tai kovodamas dėl „pole“ pozicijos niekam nepaliko vilties jį aplenkti ir pelnė 11 galimybę startuoti iš pirmos pozicijos. Antras startuoja Valtteris Bottas, trečias – Sebastianas Vettelis. Kyla tik vienas klausimas, kieno pergale baigsis paskutinės šio sezono lenktynes?

Šiandien trasoje dar karščiau – trasos temperatūra siekia +35 laipsnius, lauko +32,6.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius