-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pavilkijo trasoje paaiškės šių metų Lietuvos autokroso čempionai ir prizininkai

Iki Lietuvos autokroso čempionato ir pirmenybių kulminacijos laukti liko nedaug. Jau rugsėjo 30-ą dieną šio sezono dalyviai susitiks paskutiniame etape, kuriame ir paaiškės šių metų greičiausieji sportininkai. Finalas bus surengtas ten pat, kur varžybų sezonas ir prasidėjo – legendinėje Pavilkijo autokroso trasoje. Šis etapas bus dedikuotas trasos įkūrėjui Romualdui Barkauskui atminti.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Šakiai Autokrosas

Pavilkijo trasa - gana sudėtinga, neatleidžianti lenktynininkų klaidų ir neleidžianti nė akimirkai atsipalaiduoti. Greitas ir aštrus pirmasis posūkis priverčia lenktynininkus susikaupti pirmosiomis varžybų akimirkomis.

Itin didelio tikslumo ir meistriškumo reikalauja status nusileidimas ir ypač klastingas neigiamas paskutinysis posūkis, ne vienam lenktynininkui taip ir neleidęs pasiekti finišo. Apie tai puikiai byloja pirmame etape įvykęs incidentas, kai Mindaugą Sidabrą išore nuokalnėje pabandęs lenkti Deividas Vareika vertėsi tris kartus.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

Pavilkijo trasos ilgis – 850 metrų, maksimalus plotis – 20 metrų, minimalus plotis – 12 metrų.

„Džiugu, kad šiemet mūsų trasa yra ta, kurioje lenktynininkai sezoną pradėjo, ir ta, kurioje sezonas bus baigtas. Šiuo metu trasoje jau vyksta jos paruošimo darbai. Norime sukurti idealias sąlygas lenktynėms, kad dalyviai galėtų parodyti visą savo meistriškumą, o žiūrovai išvystų visą aukščiausio šalies lygio autokroso grožį. Pavilkijo trasa labai patogi stebėjimui. Pasirinkus vietas ant trasos šlaitų galima matyti praktiškai visą distanciją. Laukiame visų atvykstant, nes čia bus tikrai karšta. Čia spręsis čempionų ir prizininkų likimas“, - kalbėjo varžybų organizatorius, VšĮ „Norlin“ atstovas Andrius Remeza.

Organizatorių nuotr./Andrius Remeza
Organizatorių nuotr./Andrius Remeza

Išties įdomi kova žiūrovų laukia „Junior1000“ klasės važiavimuose. Čia kol kas lyderiauja Normantas Lepšys, turintis 37 taškus. Tačiau nuo jo vos dviem taškais atsilieka antroje vietoje žengiantis Valdas Mikužis. Abu sportininkai yra laimėję po vieną etapą, tad Pavilkijo trasoje spręsis galutinės jų pozicijos. Trečioje vietoje klasifikuojama Raminta Jankauskaitė. Ji šiemet du kartus finišavo trečioje vietoje.

„Super1600“ klasėje lyderio vaidmuo kol kas priklauso Tomui Skrodeniui. Jis turi 61 tašką ir yra įgijęs 7 taškų pranašumą prieš Lauryną Petrašką. Trečioje vietoje – 42 taškus turintis šio sezono debiutantas Šarūnas Gruzinskas. Ketvirtoje vietoje klasifikuojamas Kęstutis Janukaitis nuo jo atsilieka 10 taškų.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

„2000Super” klasėje čempionas jau aiškus. 108 taškus per keturis etapus surinkęs sporto meistras Mindaugas Sidabras galėtų šį etapą net ir praleisti, kadangi varžovai jo pavyti nebeturi net teorinių šansų. 76 taškus turi ir antroje pozicijoje šiuo metu – Arnas Kanapeckas. 60 taškų turi Robertas Paškauskas, o nuo jo penkiais taškais atsilieka po paskutinio etapo iš lyderių trejetuko iškritęs Mykolas Baliūnas.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

„Buggy1600” klasėje į priekį išsiveržęs Andrius Lugauskas, kurio sąskaitoje – 43 taškai. Dėl antrosios ir trečiosios vietos verda įnirtinga kova, mat Saulių Žundą ir Tautvydą Urbą skiria vos taškas. Lenktynininkai turi atitinkamai 36 ir 35 taškus. Tiesa, jei Tautvydas Urba pasirodys finale, jo lauks ne patys geriausi prisiminimai, kadangi pirmame sezono etape būtent čia jis patyrė smarkią avariją ir gerokai apgadino savo bagį.

Analogiška situacija ir „SuperCars“ klasėje. Klasės lyderis Vytautas Petraška kiek pabėgęs į priekį ir yra sukaupęs 65 taškus. 10 taškų mažiau turi Egidijus Kirdeikis, o nuo pastarojo vos 1 tašku atsilieka Steponas Jančauskis. OPEN klasės dalyviai kol kas yra įveikę tik vieną etapą, tad po jo situacija lentelėje atrodo taip: Edgaras Pauliukaitis – 20 taškų, Juozas Kutka – 15 taškų, Robertas Janulis – 14 taškų.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

Įdomaus finalo galima laukti ir Lietuvos autokroso pirmenybių klasių važiavimuose. „1600” klasėje lyderiu kol kas laikomas Deividas Kusas, turintis 80 taškų. Nors jo persvara yra ženkli, tačiau nėra visiškai saugi. Už jo rikiuojasi du greiti lenktynininkai turintys atitinkamai 72 ir 70 taškų – Valdemaras Vitkus ir Ričardas Mockus.

„2000” klasėje užtikrintai lyderiauja Mindaugas Skiezgilas. Po keturių etapų jo sąskaitoje 84 taškai. 67 taškus turi Arūnas Majauskas, o 50 taškų – Paulius Mikelaitis. Tačiau ketvirtoje vietoje esantis Paulius Kiudys rankų taip pat dar nenuleidžia, mat iki trečiosios vietos jam tetrūksta penkių taškų.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

„Buggy RWD“ klasėje lyderio vaidmuo kol kas priklauso Vytautui Kurui, iškovojusiam 62 taškus. Aštuoniais taškais atsilieka Mindaugas Kirdeikis, o 37 taškus turi Romas Kiaulakys. Ketvirtas su 25 taškais kol kas - Gedas Kirdeikis, tačiau veikiausiai sportininkas šiame etape nevažiuos dėl Vilkyčiuose patirtos kojos traumos.

Rugsėjo 30-ą dieną įvyksianti Lietuvos autokroso čempionato ir pirmenybių atomazga prasidės 11.30 val. Bilieto kaina žiūrovams – 5 eurai. Tikslią trasos vietą galite rasti žemiau pateiktame žemėlapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius