-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penktasis Dakaro ruožas įveiktas: TOP5 svarbiausi dienos įvykiai

Penktoji Dakaro diena buvo kupina įvykių – vieniems lietuviams puikiai sekasi kopti į lentelės viršų, o kai kuriems šis ruožas stipriai pakišo koją. Pristatome penkis svarbiausius sausio 9-osios įvykius Dakare.

Naujausia informacija iš Saudo Arabijos – 15min GAZAS „Facebook“ paskyroje ir specialiame 15min Dakaro ralio polapyje.

1. V.Žalos ir S.Jurgelėno MINI problemos

Kaip po pirmojo ruožo kalbėjome apie įspūdingą Vaidoto Žalos ir Sauliaus Jurgelėno sėkmę, taip penktąjį ruožą galime pavadinti šio ekipažo nesėkme. Ir ne tik penktąjį. Nesėkmės ekipažą persekioja nuo antrojo ruožo.

O ketvirtadienį penktajame greičio ruože duetas buvo priverstas sustoti trasoje ir tvarkyti automobilį.

VIDEO: V.Žala papasakojo apie juos pristabdžiusio Mažylio gedimą

„Pradėjo kaisti variklis, pavažiavom, pasirodo, kad dirželis nulėkė. Pasikeitėm dirželį. Vis vien važiavom ant variklio perkaitimo ribos. Prisipylėm vandens. Tada, pasirodo, slėgis per žemas buvo. Nuorinome ir tada viskas gerai buvo. Tokių žaidimų kipšiukas mums pamėtė“, – nedidelę, tačiau daug brangaus laiko kainavusią problemą nupasakojo Saulius Jurgelėnas.

Jie šiandien finišavo 45-oje vietoje.

Daugiau apie tai ir svarbiausias šios dienos naujienas Dakare - 15min GAZAS laidoje:

VIDEO: Penki svarbiausi sausio 9-osios dienos įvykiai Dakare

2. Augantis Benedikto Vanago stabilumas

Tik prieš Dakarą naujai iškeptam Benedikto Vanago ir Filipe Palmeiro duetui kasdien sekasi vis geriau.

„InBank team Pitlane“ ekipažas išvengė rimtesnių bėdų ir į finišą ketvirtadienį atvyko 17-oje pozicijoje. O bendroje įskaitoje pakilo į 10-ą vietą.

„Sakyčiau, kad buvo labai kultūringas greičio ruožas – pasikeitėme vieną ratą, bet daug problemų neturėjome“, – apibendrino B.Vanagas.

3. Arūno Gelažninko skrydis nuo motociklo

Dakaro ralis ne veltui vadinamas sunkiausiomis pasaulio varžybomis, organizatoriai dar prieš ralį įspėjo – šį kartą jis bus ypatingai sunkus. Nors „Zigmas Dakar team“ atstovo Arūno Gelažninko neišgąsdino užvakar patirta kelio trauma, tačiau ketvirtadienį sportininkas finišavo būdamas lengvame šoke ir aplaužytu šalmu.

„Ruožas buvo šiandien labai fainas, važiavosi tikrai neblogai iki 250 km., kuomet nukritau. Nelabai atsimenu, kodėl nukritau, bet turbūt taip skridęs dar gyvenime nebuvau. Nuo motociklo buvau nuskridęs apie 40 metrų. Gerai, kad su kaklo apsauga buvau, būtų sprandas nulūžęs“, – pasakojo sportininkas.

VIDEO: A.Gelažninkas: tiek skridęs be motociklo dar nebuvau

4. „Heston MRO team Pitlane“ sėkminga diena kopose

36-i penktąjį greičio ruožą baigė „Heston MRO team Pitlane“ nariai Edvinas Juškauskas ir Aisvydas Paliukėnas. Jie džiaugėsi šios dienos važiavimu per kopas ir po finišo tikino, kad mielai tai pakartotų.

Dabar ekipažas bendroje įskaitoje rikiuojasi 28-oje vietoje. Kaip Dakaro naujokams, galima sakyti, kad šiam duetui sekasi puikiai ir dar viskas prieš akis.

VIDEO: Edvino ir Aisvydo įspūdžiai: šiandien žiauriai „fainai“

5. Samo Sunderlando pasitraukimas

Iš Dakaro pasitraukė motociklininkas Samas Sunderlandas. Penktajame greičio ruože sportininkas patyrė avariją 187-ajame kilometre. Per ją susižeidė nugarą ir petį.

Pasak sportininko, kūno skausmas po avarijos nėra toks sunkus, kaip žinojimas, jog ralis jam baigėsi. Motociklininkas patikino, jog operacijos neprireiks, rimtų sužalojimų jis nepatyrė.

S.Sunderlandui buvo pavykę laimėti Dakarą 2017 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius