Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Petteris Solbergas – trečioje 2009 sezono vietoje?

Pasitraukus gamyklinei „Subaru“ ekipai iš pasaulio ralio čempionato Petteris Solbergas liko be komandos bei automobilio, tačiau jis dėjo visas pastangas, kad galėtų dalyvauti čempionate. Šiuo metu jis važiuoja „Citroen Xsara WRC“ automobiliu, su kuriuo sėkmingai pradėjo sezono pradžią ir siekia tikslo iškovoti trečiąją vietą galutinėje šių metų WRC įskaitoje.
P.Solbergas tikisi iškovoti trečią vietą
P.Solbergas tikisi iškovoti trečią vietą / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Norvegas 2003 metais tapo pasaulio ralio čempionu, 2004 ir 2005 metais iškovojo antrąsias vietas čempionato pilotų įskaitoje, tačiau po to sekę sezonai „Subaru“ ekipoje buvo nuviliantys, o aukščiausia penktoji vieta galutinėje sezono įskaitoje buvo iškovota 2007 metais.

Mano pirmoji svajonė yra vėl patekti į gamyklinę ekipą. (P.Solbegas)

Puikiai pradėjęs šį sezoną Petteris Solbergas šiuo metu užima ketvirtąją vietą ir yra surinkęs 14 taškų. Sportininkas nors ir su žymiai senesniu, bei silpnesniu „Citroen Xsara WRC“ automobiliu sugeba užimti aukštas pozicijas. Tai jis įrodė Kipro ralyje kur iškovojo trečią vietą, bei Portugalijoje kur užėmė ketvirtą vietą galutinėje ralio įskaitoje.

„Mano pirmoji svajonė yra vėl patekti į gamyklinę ekipą, už kurią galėčiau važiuoti, bet šiuo metu turiu dar vieną svajonę, kartu su savo komanda iškovoti trečiąją vietą šių metų pasaulio ralio čempionate. Portugalijos ralyje mes turėjome problemų, ir praradome daug laiko, tačiau tai nebuvo labai didelis laiko tarpas kurį mes pralošėme prieš Sordo. Turėtų būti neįmanoma pavyti sportininkų kurie važiuoja gamyklinėse komandose, tačiau aš pasistengsiu“, – sakė Petteris Solbergas.

Jau ankstesniame straipsnyje buvo minėta, kad Petteris buvo užsikrėtęs virusine liga, tačiau šiuo metu jo savijauta yra gana gera ir jis ruošiasi Argentinos raliui.

„Tai bus ganėtinai greitas ralis, taigi aš tikiuosi, kad šiame etape bus purvo, lietaus, rūko ar dar kažko, kas sumažintų sportininkų vidutinį greitį, tuomet aš galėčiau lengviau kovoti su greitesnius bolidus turinčiais sportininkais“, – teigė Petteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius