Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pikti, labai pikti „Volkswagen Golf24“ jau suka ratus pragare

„Volkswagen“ šiais metais švenčia 35 „GTI“ ženklelio metus. Vienas iš šio jubiliejaus paminėjimo įvykių – specialaus „Golf35“ pasirodymas Niurburgringo 24 val lenktynėse.
„Volkswagen Golf24“ – sukurtas Niurburgringui
„Volkswagen Golf24“ – sukurtas Niurburgringui / Gamintojo nuotr.

„VW Golf24“ – specialiai ilgų nuotolių lenktynėms sukurtas automobilis. Jo ratus suka iš „Audi TT RS“ pasiskolintas penkių cilindrų variklis, jo galia padidinta iki 450 AG.

Stabilumui ir greičiui naudojama keturių varomų ratų sistema. „Quattro“, tačiau VW jos taip nevadina. Tai – tik keli pagrindiniai mechaniniai komponentai. Šiam automobiliui taip pat naudojama eilė smulkesnių, bet labai svarbių agregatų.

Už šio sportininko vairo sės visa puokštė žymių lenktynininkų. Tai ir buvę F-1 pilotai Johny Herbertas su Marku Blundell, ir tikri „žaliojo pragaro“ ekspertai Peteris Tertingas su Patricku Simonu.

Už dar vieno VW automobilio, „Scirocco“ vairo sės trys Dakaro lenktynių žvaigždės – Nasseras Al-Attiyah, Carlosas Sainzas ir Ginelis de Villiersas. Jų „Scirocco“ automobiliai yra varomi suskystintomis CNG dujomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius