-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmą kartą profesionaliame ralyje – Lietuvos kariai

„Stebiuosi, kaip greitai komanda tapo vienu organizmu ir ėmė dirbti, tarsi laikrodis. Žinoma, laikrodis kol kas labai atsargus ir juda lėčiau. Tokią strategiją pasirinkome siekdami išvengti naujokų klaidų, padaromų dėl skubėjimo. Viską darome apgalvotai, koordinuotai ir atsargiai, nes suvokiame, kad patirties dar reikia pasisemti“, - po pirmojo „Karys-lenktynininkas" starto kalbėjo karių komandos vadovas kpt. Donatas Suchhockis.
„Karys-lenktynininkas“ projekto nugalėtojai „DHL Rally Elektrėnai“ varžybose
„Karys-lenktynininkas“ projekto nugalėtojai „DHL Rally Elektrėnai“ varžybose

„DHL Rally Elektrėnai“ buvo pirmasis atrankas laimėjusios karių komandos „Karys-lenktynininkas“ startas ralio sprinto įskaitoje. Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgose tarnaujantys profesinės karo tarnybos kariai: pilotas eil. Ignas Bilius ir šturmanas gr. Arūnas Butkevičius neslėpė džiaugsmo pagaliau gavę galimybę lėkti sportui paruoštu automobiliu profesionaliais greičio ruožais.

„Po pirmojo starto nuotaikos puikios,gavau daug adrenalino ir puikių įspudžių. Pirmą kartą sėdint realiame greičio ruože, perprasti šturmano darbo ypatybes manau sekėsi neblogai, žinoma dariau ir klaidų. Kai kur paskaičiau per greit, kai kur per vėlai, bet po dviejų ruožų sekėsi daug geriau ir esu tikras kituose raliuose seksis dar geriau. Pasimokiau iš savo klaidų, stengsiuosi jų nekartoti ir tobulėti kaip štutmanas.“ - pasiekės finišą įspūdžiais dalinosi komandos šturmanas Arūnas.

Pasak komandos piloto Igno visa komanda dirbo iš peties - ypač techninio aptarnavimo komanda. „Nuo pradžių turėjome problemų su stabdžiais, todėl mechanikams teko paplušėti. Didžiausias ačiū jiems! Kad po pirmos dienos galėjome tęsti varžybas, išsprendę daugumą „negalvaimų“. Su Arūnu pirmą kartą varžėmės tarp profesionalių lenktynininkų, todėl aukštų pasiekti rezultatų nesitikėjome. Pagrindinis komandos tikslas buvo susidirbt, Arūnas skaitė puikiai ir aš galėjau jaustis drąsiai. Supratau, kad reikia daugiau dėmesio skirti stenogramos sudarymo metu, čia padariau keletą klaidų. Kitame ralio etape stengsimės greitėti ir skirsime daugiau dėmesio stenogramos sudarymui.“ - apibendrino Ignas.

„Automobilių sportas yra labai sudėtinga, daug techninių žinių, gebėjimų valdyti ir prižiūrėti transporto priemonę bei sutvardyti emocijas pareikalaujanti sporto šaka. Taip pat, tai ir nemažų finansų reikalaujantis sportas. Viską suorganizuoti, suderinti su karių pratybomis, bendrauti su partneriais ir pačiam pasiruošti startui kitame ekipaže, reikalauja labai daug pastangų netgi man, jau patyrusiam ralio profesionalui. Nuoširdžiai stebiuosi, kaip kariai greitai ir organizuotai įsivažiuoja į paskirtas pareigas ir rodo puikius rezultatus ir nepriekaištingą drausmę komandoje. Esu tikras, kad žingsnis po žingsnio gerinsime rezultatus.“ - kalbėjo Stasys Tarailė, pats dalyvavęs Elektrėnų ralyje kaip šturmanas su Karoliu Šiugždiniu.

„Karys-lenktynininkas“ - projektas, kuriame iš 20 karių sudaryta autosporto „Hurrys motorsport“ komanda. Ją suburė ir po pusę metų trukusių atrankų paskirstė į pareigas Lietuvos ralio profesionalai. Automobilių sporto entuziatų ir palaikančių idėją partnerių dėka, kariams sudaryta galimybė laisvu nuo tarnybos metu, savanoriškai, nenaudojant nei savo, nei Lietuvos kariuomenės lėšų, dalyvauti projekte. Čia kariai tobulina komandinio darbo įgūdžius ekstremaliomis sąlygomis, gilina technines žinias, gerina vairavimo ir orientavimosi įgūdžius padidinto streso sąlygomis, didina savo fizinę ir psichologinę ištvermę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius