-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmoji šių metų Dakaro auka: pakeliui į ligoninę mirė „vienišius“ iš Prancūzijos

Dakaras beveik kasmet nusineša sportininkų gyvybes. Sunkiausios ir beprotiškos ištvermės reikalaujančios lenktynės pernai tragiškai baigėsi dviem motociklininkams – Paulo Goncalvesui ir Edwinui Straveriui. Šiais metais lenktynėse susižeidė ir pakeliui į ligoninę mirė prancūzas Pierre`as Cherpinas.
Pierre Cherpin
Pierre Cherpin / Dakar.com

Paskutinę Dakaro ralio dieną, pirmiesiems motociklininkams jau keliaujant į finišą, Dakaro ralio organizatoriai paskelbė liūdną žinią. Gabenamas lėktuvu iš Džedos į Prancūziją mirė 52-ejų metų prancūzas Pierre`as Cherpinas. Jis incidentą patyrė bei smarkiai susižalojo dar septintame greičio ruože iš Hailo į Sakaką.

Nuvažiavęs 178 km nuo starto motociklininkas krito ir buvo rastas jau be sąmonės. Sraigtasparniu prancūzas buvo nugabentas į ligoninę Sakakoje. Jam diagnozuota galvos trauma, sukelta dirbtinė koma, atlikta operacija. Kai būklė tapo stabili, nuspręsta lenktynininką skraidinti į Lilio ligoninę Prancūzijoje. Tačiau pakeliui į tėvynę sportininkas mirė.

Pierre`as Cherpinas Dakare debiutavo 2009-aisiais, kai lenktynės pirmą kartą surengtos Pietų Amerikoje. Vėliau jis startavo ir 2012-aisiais. Abu kartus jis tą darė „Original by Motul“ klasėje, vadinamojoje „vienišių“ įskaitoje, kurioje sportininkai varžosi neturėdami techninio palaikymo komandos. Tiek pirmą, tiek antrą kartą prancūzas finišą pasiekė sėkmingai. Trečias jo startas buvo 2015-aisiais, tačiau tąsyk jis finišo nepasiekė dėl motociklo variklio gedimo. Šiemet tai buvo ketvirtasis jo startas Dakare, taip pat „vienišių“ klasėje. Nelaimės išvakarėse Pierre`as Cherpinas buvo klasifikuojamas 77-oje motociklų klasės vietoje.

„Aš esu mėgėjas. Aš nenoriu laimėti. Aš noriu tiesiog atrasti naujus kraštus, nes tam anksčiau niekada neturėjau galimybių. Mane žavi važiavimas motociklu, gyvenimas šia aistra ir noras pažinti“, – prieš startą sakė 111-uoju numeriu pažymėtą „Husqvarna“ motociklą vairavęs Pierre`as Cherpinas.

Dakaro organizatoriai pareiškė nuoširdžią užuojautą sportininko šeimai, artimiesiems ir draugams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius