-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmųjų „Autoplius.lt Fast Lap“ Naktinių Lenktynių dalyviai: naktis pakeičia viską

Gegužę Lietuvoje įvyko pirmosios Naktinės ilgų distancijų lenktynės. Iki tol lenktynininkai Lietuvoje neturėjo galimybės varžytis naktyje. Bent jau legaliai. Likus savaitei iki 4 val. ir 20 min. truksiančių Naktinių Lenktynių 420, dalyviai dalijosi savo naujais potyriais, rašoma pranešime.
Naktinės lenktynės
Naktinės lenktynės / Organizatorių nuotr.

Pirmajame „Autoplius.lt Fast Lap“ etape Naktinėse Lenktynėse triumfavo „Tauras Racing“ komanda. Komandos pilotus Taurą Tunylą ir Martyną Sidunovą po daugiau nei dviejų valandų tamsiame „Nemuno žiede“ į pergalę atvežė „VW Scirocco“ automobilis. T.Tunyla pasakojo, kad organizatorių pažadai, jog trasa naktyje pasikeičia neatpažįstamai jam išsipildė su kaupu.

Lenktynininkas teigė, kad prieš išvažiuojant į trasą, komandos narys Martynas jį perspėjo, kad prastas matomumas, tačiau išvažiavęs į pirmą posūkį nesitikėjo, kad tamst taip kartdinaliai pakeis važiavimą.

Organizatorių nuotr./Naktinės lenktynės
Organizatorių nuotr./Naktinės lenktynės

„Daug kartų važiavau „Nemuno žiedo“ trasoje, tačiau naktį ji vis tiek yra kitokia. Pabandęs Naktines Lenktynes, net nenoriu dieninėse važiuoti. O jei atvirai, tai praleisiu Lietuvos RACE žiedinių lenktynių čempionato važiavimą ir startuosiu naktį“, – apie savo kardinalius pokyčius kalbėjo T.Tunyla.

Tiesa, likus porai savaičių iki trečiojo „Autoplius.lt Fast Lap“ etapo, sportininkas treniruotės metu atsitrenkė į atitvarus, kai posūkyje sprogo automobilio padanga. Interviu vyko kelias dienas prieš šį incidentą, taigi kitas komandos pilotas Martynas Sidunovas dėliojo planus, kad automobiliui užteks tik galingesnių žibintų.

Kitokia realybė

Iš Vokietijos į Lietuvą specialiai šioms lenktynėms grįžo Mantas Mikuckas. Su komandos „Naktinės kregždės RT“ draugu Dovydu Jakštu ir BMW E36, jie užėmė 13 vietą, nes lenktynių pradžioje turėjo problemų su numerio apšvietimu. Vis dėlto tai nesutrukdė M.Mikuckui rimtai „užsikabinti“ už šių lenktynių.

„Įspūdis yra nerealus, nes išeini iš savo komforto zonos. Reikia daugiau improvizacijos, nes stabdymo taškai ir trasos kraštai tamsoje tampa virtualūs. Kartais įsivaizduoji, kad čia jau yra trasos kraštas, bet privažiavęs pamatai, kad jis daug toliau arba visai arti. Todėl prasideda labai daug improvizacijos, o man tas patinka, net jaučiu „kablį“. Dabar Naktinių Lenktynių laukiu labiau nei įprastų“, – su užsidegimu pasakojo lenktynininkas.

Biologinė nelygybė

Vienas iš „Dynamit Energy & DiStyle.lt“ komandos vairuotojų Danas Azikejevas pripažino, kad prieš premjerą buvo kiek skeptiškas. Tačiau vėliau turėjo gerokai paplušėti trasoje. Jis juokavo, kad kirgiziška prigimtis šiek tiek apsunkina lenktyniavimą naktį.

„Didžiausios emocijos buvo stadiono posūkyje. Kai jau atrodo, kad posūkyje prisispaudi prie vidinės dalies ir važiuoji link išorinės, bet jos nematai. Mano akys ir taip mažos, tai dvigubai daugiau turėjau atsimerkti, todėl išeikvojau dvigubai daugiau jėgų nei kiti lenktynininkai. Pabaigoje dar labiau sumažėjo akys, tai turėjau dar stipriau žiūrėti, kur važiuoti. Keista: dirbu su apšvietimu ir mums pritrūko šviesos“, – atradimais dalijosi Dano Kirgistano pravardę jau gavęs lenktynininkas.

Įspūdžiui užteko 7 minučių

„Hermitrans“ komanda ilgą laiką pirmavo Naktinių Lenktynių kvalifikacijoje. Prie starto jie su BMW M3 stojo antri, tačiau jau antrame rate buvo pirmi. Labai gaila, tačiau dėl atlūžusio smagračio dantuko lenktynes jie pabaigė po beveik 7 minučių ir „Nissan Navara“ komandos automobilį partempė į techninio aptarnavimo zoną. Vienam iš pilotų Vyteniui Gulbinui nuotaikos tai nesugadino ir jis jau išsikėlė aukščiausius tikslus.

„Per paskutiniuosius 10-15 metų, tai yra kažkas naujo. Renginys ir idėja fantastiški. Naktį sunkiausia susirasti savo stabdymo taškus, kuriuos turi kiekvienas vairuotojas ir orientuojamės pagal juos. Mūsų komandos tikslas Naktinėse Lenktynėse 420 – įdegti ir gerai praleisti laiką. O tai geriausiai galima padaryti stovint pirmoje vietoje“ – kalbėdamas šyprojosi sportininkas.

VIDEO: „Autoplius.lt Fast Lap“ dalyviai atvirai apie lenktynes naktį

Rugpjūčio 11 d. Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje vyks trečiasis „Autoplius.lt Fast Lap“ etapas. Jame bus duotas startas Lietuvos RACE žiedinių lenktynių čempionato etapui su 57 dalyviais, „Time Attack“ greičiausio rato lenktynėms su 100 dalyvių, Lietuvos semi-PRO drifto čempionato etapui su 30 dalyvių ir naktiniam driftui Šerykloje.

Taip pat vyks daugiau nei dvigubai prailgintos egzotiškosios 4 valandų ir 20 minučių ištvermės lenktynės tamsoje „Naktinės Lenktynės 420“. Jų startas šeštadienį 20 val., o finišas – 20 minučių po vidurnakčio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius