-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po testų Italijoje – gera nuotaika prieš pasaulio čempionatą

Pasaulio kartingo čempionatui besiruošiantis Gustas Grinbergas Italijoje išbandė OKJ klasės techniką. Keturiolikmetis profesionalus lenktynininkas treniravosi „Lonato“ trasoje, kurioje ratus suko ir daugiau svarbiausioms sezono lenktynėms besiruošiančių sportininkų.
Gustas Grinbergas
Gustas Grinbergas

Jau kitą savaitę Didžiojoje Britanijoje vyksiančiame pasaulio čempionate vilnietis startuos vienos žinomiausių pasaulio kartingo komandų gretose. „Birel ART“ yra atstovavę Mika Hakkinenas, Robertas Kubica. Šiuo metu „Formulėje 1“ lenktyniaujantis Danielis Riccardo taip pat dažnas svečias „BirelART“ gamykloje, jo vardu pavadintas vienas iš kartingo modelių.

G.Grinbergo treniruotes „Lonato“ trasoje stebėjęs „BirelART“ sporto direktorius Rickardas Kaellis buvo patenkintas rezultatais.

„Pirmą kartą OKJ techniką bandantis Gustas jau po kelių ratų važiavo tokiu pačiu tempu, kaip jo konkurentai, Europos čempionate važiuojantys pirmame dešimtuke. Dienos metu, jo prašymu, padarėme keletą važiuoklės pakeitimų ir kiekvieną kartą rato įveikimo laikai progresavo. Labiausiai esu patenkintas tuo, kad kai tik sumontuodavome naują padangų komplektą, rezultatas labai smarkiai pagerėdavo. Iš patirties galiu pasakyti, kad labai sunku iš naujų padangų „išspausti“ tokį ženklų skirtumą“, - sakė R.Kaellis.

Iki šiol G.Grinbergas lenktyniavo su „ROK Junior“ kategorijos technika. Pasak jo, OKJ šiek tiek greitesnis tiesiosiose, o posūkiuose didesnio greičio suteikia kibesnės „Vega“ padangos. Jį nustebino kiek kitoks, nei įprastas padangų dėvėjimasis.

„Geriausiai padangos veikia pirmus 5-6 ratus, o vėliau jų sukibimas su asfaltu iškart labai smarkiai pablogėja. Taip pat šiek tiek labiau dėvisi galinės padangos, bet aš jau pajutau, kaip tą procesą galima valdyti ir išlaikyti gerą sukibimą kuo ilgesnį laiką, tuo pačiu neprarandant greičio,“- optimistiškai buvo nusiteikęs G.Grinbergas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius