-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Porsche Baltic“ komanda šventė pergalę lenktynėse Suomijoje

Savaitgalį Suomijoje, „Botniaring“ žiedinių lenktynių trasoje, vyko antrasis Šiaurės Europos zonos 6 valandų ištvermės lenktynių etapas. Jame puikiai pasirodė „Porsche Baltic“ komanda – visų varžybų metu pavyzdinį tikslumą demonstravę vairuotojai užkopė ant aukščiausio podiumo laiptelio – užėmė pirmą vietą GT AM klasėje, rašoma pranešime.
„Porsche Baltic“ komandos pasirodymas Suomijoje
„Porsche Baltic“ komandos pasirodymas Suomijoje / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Porsche Autosportas

„Komandos narių – ne tik vairuotojų, bet ir mechanikų bei kitų specialybių atstovų – sugebėjimai kaskart džiugina vis labiau, smagu matyti kaip visi tobulėja. Tai jau antroji mūsų komandos pergalė šiame lenktynių sezone“, – teigia „Porsche Baltic“ komandos vadovas Robertas Kupčikas.

Pagrindinė vertybė – stabilumas

„Botniaring Grand Prix“ pavadintose lenktynėse „Porsche Baltic“ komandą atstovavo R.Kupčikas, Andrius Šlimas bei Ieva Šlimas. Nuo pat lenktynių starto jie stengėsi neatitolti nuo lenktynių bendrosios įskaitos lyderių ir važiuoti ne maksimaliu, tačiau stabiliu ir užtikrintu tempu.

„Trumpų distancijų lenktynėse reikia per kelis ratus atiduoti viską, ką gali pats ir automobilis. Ištvermės lenktynių specifika kita – čia reikia ne tik sprinterio, bet ir maratonininko gebėjimų. Svarbu neperspausti, važiuoti stabiliai ir išlaikyti šaltus nervus visą savo važiavimo laiką bei sugaišti kuo mažiau sekundžių keičiantis vairuotojams ar pildant degalus. Treniruodamiesi tai atlikti maksimaliai greitai mes praleidome ne vieną valandą“, – apie lenktynių specifiką pasakoja R. Kupčikas.

Didžiulę įtaką galutiniam rezultatui turi ir naudojama technika, tačiau čia komanda jau antrus metus varžosi „Porsche Cayman GT4 Clubsport“ automobiliu. „Porsche“ gamykloje suprojektuotas ir įrengtas sportinis automobilis yra greitas ir patikimas, o 2018 bei 2019 metų sezone be menkiausių gedimų pasiekė finišą visose varžybose, kuriose tik dalyvavo.

Tai, kad vairuotojai gali šimtu procentų pasitikėti automobiliu, anot komandos vadovo, taip pat turi didelę įtaką galutiniam rezultatui.

Sezonas įpusėjo

Bendrojoje 6 valandų lenktynių įskaitoje „Porsche Baltic“ komanda liko aštunta, į priekį praleidusi tik GT PRO bei TCR įskaitų komandas. Bendrojoje įskaitoje jau antrame etape iš eilės nugalėjo taip pat „Porsche“ – 911 GT3 automobilis.

„Botniaring“ trasa yra ilga, turi ilgų tiesiųjų ir labai aštrių, lėtų posūkių. Vienas jos ratas sudaro 4 014 metrų, didžiausias plotis – 20 m (mažiausias – 12 m).

„Botniaring Grand Prix“ buvo antrasis NEZ6h lenktynių etapas 2019 m. sezone. GT AM įskaitoje sezonui įpusėjus pirmauja „Porsche Baltic“ komanda, o jos nariai jau pradėjo pasiruošimą dvejiems paskutiniams čempionato etapams – rugpjūčio 17 d. Rygoje, „Bikernieki“ žiede, bei rugsėjo 21 d. Pernu, „Auto24Ring“ trasoje.

Kitas komandos laukianti iššūkis – „Aurum 1006 km Powered by Hankook“ lenktynės Palangoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius