Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Porsche“ vairuotojų komanda iš Lietuvos ruošiasi alinančiam 24 valandų lenktynių iššūkiui virtualioje Nürburgring trasoje

Balandžio 23-25 d. vyks pasaulinio garso „ADAC 24h Rennen Nürburgring“ simuliatorių lenktynės. Šiame virtualaus sporto renginyje viena iš Lietuvą reprezentuojančių komandų bus „Porsche“ automobilių kolekcionieriaus Dmitrijus Juvko suburta „OBS Racing Team by Altus LT“. Apie tai rašoma pranešime žiniasklaidai.
Lenktynės
Lenktynės / Autoeventus nuotr.
Temos: 1 Lenktynės

Virtualios lenktynės pakeis realias?

Pastaruoju metu, dėl neigiamo pandemijos poveikio renginiams, vis daugiau jų įgauna skaitmeninį formatą. Nors lenktynės simuliatorių platformose visai ne naujas reiškinys, šiuo metu automobilių entuziastų tarpe sklinda vis daugiau kalbų apie tokio tipo renginių patogumą ir netgi grėsmę, keliamą tradiciniams lenktynių metodams.

One Boy’s Story „Porsche“ klubo įkūrėjas Dmitrijus Juvko šiam teiginiui antrina – „Virtualių lenktynių potencialas tikrai augs – tai greitas, patogus, saugus ir pažangus būdas pažinti realias trasas. Manau, jog tikrosios lenktynės taps prabangiu, istoriniu renginiu, į kurį žmonės rinksis kolekcionuoti prestižines patirtis. Sportinių varžybų entuziastų, orientuotų į važiavimo rezultatus, akys vis sparčiau kryps virtualių lenktynių link.

Tiesa, pastarosios reikalauja ne mažesnio atsidavimo. Visą parą trunkančios simuliatorių lenktynėms būtina profesionaliai pasiruošti – 24 valandas privalai išlikti budrus, pajėgus, kantrus ir pasirengęs padėti savo komandai. Šiam iššūkiui „OBS Racing Team by Altus LT“ komandą ruošia profesionalus lenktynininkas, pelnęs aukštus įvertinimus Le Mans Series trasose – Gustas Grinbergas. Tiesa, šį kartą realių ir virtualių lenktynių nugalėtojas, varžęsis prieš tokius garsius lenktynininkus kaip Maxas Verstappenas, ne tik mus treniruos, bet ir bus vienu iš komandos pilotų.“

Asmeninio archyvo nuotr./Gustas Grinbergas
Asmeninio archyvo nuotr./Gustas Grinbergas

OBS komanda ištvermės lenktynėse – ne naujokai

Šį kartą OBS Racing Team by Altus LT ruošiasi kur kas profesionaliau. Komandos gretas papildė nauji nariai, o startas žadamas tarptautiniu mastu – dalis įgulos lenktyniaus Lietuvoje esančioje OBS bazėje, o likusieji važiuos iš Vokietijos būstinės, įsikūrusios tikrosios Nürburgring trasos pašonėje.

Renginį transliuos gyvai

Komanda ne tik profesionaliai treniruojasi, bet ir ruošiasi išskirtinio renginio transliacijai žiūrovams. Jų kasdienį progresą ir pasiruošimo momentus galima stebėti „Instagram“ paskyroje one_boy’s_story arba Facebook puslapyje One Boys’ Story. Čia galima išvysti slaptas treniruočių akimirkas, apžvalgas ir kiekvieno dalyvio patirtį atspindinčius komentarus.

Balandžio 24 dieną vyksiantis renginys bus transliuojamas per „Youtube“ kanalą, kurio nuorodą bus galima rasti minėtuose socialiniuose tinkluose. Lenktynes komentuos 2 profesionalūs lenktynių komentatoriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius