-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos „Formulės 1“ GP: M.Verstappenas atėmė dovaną iš L.Hamiltono

Po kupinos avarijų vienoje saugiausių pasaulyje „Formulės 1“ trasoje šeštadienio kvalifikacijos, sekmadienį tikimasi įnirtingos kovos. Lenktynininkai nuvažiavo 53 ratus, vieno rato ilgis 5842 m.
Formulės 1 Prancūzijoje, įtemptoje kovoje M.Verstappenas aplenkė L.Hamiltoną
Formulės 1 Prancūzijoje, įtemptoje kovoje M.Verstappenas aplenkė L.Hamiltoną / „Scanpix“ nuotr.

Lenktynės buvo labai įdomios iki pat paskutinio rato. Nes, „Mercedes“ nepataikius su padangų keitimu, dvi „Red Bull“ raketos lenkė du „Mercedes“ pačioje paskutinėje lenktynių fazėje. Į pirmąją vietą Maxas Verstappenas iššoko likus ratui aplenkdamas Lewisą Hamiltoną, važiavusį labai padėvėtomis padangomis. O „Ferrari“ šios lenktynės nesėkmingos. Tiesa, ir pirmųjų treniruočių metu jie neblizgėjo.

M.Verstappeno klaida pirmame posūkyje

Po kvalifikacijos lenktynininkai prie starto išsirikiavo tokia tvarka: du „Red Bull“ ir du „Mercedes“: M.Verstappenas, L.Hamiltonas, V.Bottas, S.Perezas. Tačiau tik iki pirmojo posūkio. Nes Maxas padarė nelemtą klaidą, negrabiai išvažiavo iš trasos dešinėje ir netikėtai praleido į priekį Lewisą Hamiltoną.

L.Strollas iš 19-os vietos, o Y.Tsunoda iš 20-tos iškart pakilo keturiomis pozicijomis. N.Mazepinas nukrito penkiomis į paskutinę.

15/53 rate Charlesas Leclercas pirmasis sustojo vidutinių padangų keisti kietomis. Danielis Ricciardo darė tą patį ir grįžo į trasą paskui Charlesą.

20/53 rate Mercedes kiek per vėlai pakviečia Lewisą keisti padangų. Nors atrodė, kad Maxas su Lewisu važiuoja panašiu tempu, vis dėlto L.Hamiltonas į trasą grįžtą už Maxo nugaros. Mercedes strateginė klaida.

Tačiau Maxas netrukus pradėjo lėtėti, bolido galia sumažėjo. O V.Bottas labai priartėjo prie Lewiso.

33/53 M.Verstappenas netikėtai sustojo kietųjų padangų keisti vidutinėmis geltonomis. Tačiau ar jų užteks dar 20-čiai ratų? Maxas grįžo į ketvirtą poziciją paskui S.Perezą, V.Bottą, L.Hamiltoną.

Gana prastai atrodo „Ferrari“ pilotų pozicijos. C.Sainzas P9, Ch.Leclercas P12.

35/53. L.Hamiltonas turėtų sunerimti, Maxo greitis didėja, jis gerina laiko įveikimo laiką ir nukerpa 2 sek. viename rate.

44/53. V.Bottas šiek tiek slysteli vidinėje posūkio dalyje. Tuo pasinaudojęs M.Verstappenas ima vytis Lewisą. Skirtumas 5 sek., abiejų lyderių padangos dyla vis labiau.

49/53. V.Botto padangos pavargo. Tuo pasinaudojęs S.Perezas aplenkė suomį tiesioginėje kovoje. Maxas vejasi Lewisą, bet laiko liko jau nedaug. Tačiau lenktynių pabaiga labai įdomi.

52/53. Maxas aplenkė Lewisą tiesioginėje kovoje. „Red Bull“ taktika pasiteisino. Britas nelabai turėjo kontraargumetų.

Finišas. Puiki ir jau trečia Maxo Verstappeno pergalė. Jis iškovojo ne tik 25 tšk. bet ir papildomą už greičiausią ratą. Antras L.Hamiltonas, trečias S.Perezas. „Mercedes“ komanda turi apie ką pagalvoti. Bet kur „Ferarri“? Dešimtuko gale?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius