-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Puikios naujienos iš Abu Dabio: dykumų ralio pirmąją dieną lietuviai B.Vanagas ir S.Jurgelėnas – antri (nuotraukos, video)

Pasaulio ralio maratonų čempionate Abu Dabyje debiutuojantis Benedikto Vanago ir Sauliaus Jurgelėno ekipažas penktadienį sėkmingai perėjo techninę komisiją. O šeštadienio rytą nušluostė nosį daugeliui konkurentų. Įžanginiame greičio ruože lietuviai finišavo antri.
Benedikto Vanago ir Sauliaus Jurgelėno ekipažas  startuos latviškuoju „OSCar“ automobiliu.
Benedikto Vanago ir Sauliaus Jurgelėno ekipažas startuos latviškuoju „OSCar“ automobiliu. / Dalyvių nuotr.

Kaip pavyko sužinoti 15min.lt., lietuvių ekipažas pralaimėjo tik BMW gamyklinei komandai ir po pirmos dienos užima antrąją vietą.

Kiek vėliau išplatintame oficialiame pranešime ši informacija buvo patvirtinta.

Oficiali informacija. Kovo 27–osios rytą tarptautiniame Al Forsano sporto kurorte finišavo trumpas – vos 2 kilometrų ilgio „Abu Dhabi Desert Challenge 2010“ dykumų maratono specialusis greičio ruožas, skirtas publikai. Jame ekipažas iš Lietuvos – latviškuoju „OSCar 03“ automobiliu važiuojantys Benediktas Vanagas ir Saulius Jurgelėnas užėmė puikią antrąją vietą.

Už nugaros likus daugumai pajėgių varžovų, šįkart lietuvius pranoko tik Leonido Novickio ir Andy Schulzo ekipažas su „BMW X3 CC“ iš „X–Raid Gmbh“ ekipos, tačiau tai nėra didelis praradimas lietuviams, kadangi varžovai ryt startuos pirmieji.

Šį vakarą lenktynininkų laukia iškilmingas varžybų atidarymas, o vakare bus paskelbta sekmadienio greičio ruožo starto tvarka.

Sekmadieniniame 286 kilometrų ilgio ruože pirmasis automobilis startuos 7 valandą ryto Lietuvos laiku ir jame turėtų sugaišti šiek tiek daugiau nei 3 valandas. Trys tarpiniai finišai leis stebėti varžybų dalyvių tempą greičio ruožo metu. Varžybų rezultatai bus publikuojami oficialiame „Abu Dhabi Desert Challenge 2010“ tinklapyje:

www.abudhabidesertchallenge.com

Neseniai startavo ir B.Vanago interneto tinklapis, skirtas jo ir S.Jurgelėno dalyvavimui pasaulio ralio maratonų čempionate. Be naujienų, nuotraukų ir video galerijos, jame yra ir ekipažo tinklaraštis. Tinklapio adresas: www.benediktasvanagas.lt 

Trumpas interviu po finišo. Paskambinę į Abu Dabį pasveikinome Benediktą Vanagą su puikiu debiutu. 

– Jūsų rezultatas (antra vieta tarp visų automobilių ekipažų) maloniai nustebino ne vieną automaną.

– Taip, mes įvykdėme programą maksimum. Tai reiškia, kad mūsų starto pozicija sekmadienį yra antra. Prieš save matysime pirmojo automobilio paliktas vėžes. O BMW ekipažas važiuoja labai greitai ir teisingai, todėl vėžės bus mums papildomas orientyras. Žodžiu, ši diena mums buvo tikrai labai smagi ir gera.

– Kaip galėtumėte apibūdinti šios dienos lenktynes, kokia jų specifika?

– Tai buvo 2 km greičio ruožas žiūrovams, kuriame vienu metu šalia startuoja du automobiliai. Abu įveikia identišką trasą. Patyrėme, ką reiškia vietinis klimatas. Buvo 42 laipsniai karščio. Tai yra rodiklis, kad rytoj laukia labai sunki diena. Sekmadienį iš Abu Dabio judame į dykumą. 290 km iš visos 400 km trasos bus greičio ruožas. Vis kita – smėlis, pereinantis į kopas. Šia sunkiąja trasos dalimi važiuosime antroje dienos dalyje. Kadangi prieš mus pravažiavę tik keturračiai ir tik vienas automobilis, tikimės, kad susiorientuoti bus nesunku. Toks buvo mūsų taktinis sumanymas ir mes jį įvykdėme.

Bus papildyta nuotraukomis

 

VIDEO: Benediktas Vanagas testuoja OSCar automobilį Abu Dabio gatvėse
VIDEO: Technikinė ir kiti nerimti dalykai ralio išvakarėse

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius