-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 26 /13:55

Ralio „Kurzeme 2014“ favoritų laukia didelė konkurencija

Artėjantį savaitgalį vyksiančio ralio „Kurzeme 2014“ metu lenktynininkų lauks didelė konkurencija kovojant dėl pergalės. Varžybose dalyvaus 99 ekipažai, atstovaujantys aštuonioms skirtingoms šalims: Latvijai, Estijai, Lietuvai, Rusijai, Ukrainai, Kazachstanui, Monakui ir Didžiajai Britanijai.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / „EAMV Motorsport“ nuotr.
Temos: 2 Ralis Latvija

„Ralio „Kurzeme“ trasos greičio ruožai visuomet traukė lenktynininkus – Lejaskuržemės keliai yra nepaprastai greiti ir techniški, o pergalė šiame ralyje bus tikras sportinio meistriškumo įrodymas, nes Liepojoje visuomet prie starto linijos išsirikiuoja stipriausi Latvijos ir artimiausių kaimyninių šalių lenktynininkai.

Šie metai irgi ne išimtis – varžyboms užsiregistravo ir dėl pergalės ar bent jau vietos ant garbės pjedestalo kovos iš karto daugybė lenktynininkų, todėl ralio laimėtoją prognozuoti yra labai sunku, faktiškai neįmanoma“, – pasakoja greičio festivalio „Kurzeme 2014“ direktorius Uldis Hmielevskis.

Dariaus Kibirkščio/Fotodarius.lt nuotr./Talsi ralis
Dariaus Kibirkščio/Fotodarius.lt nuotr./Ralis Latvijoje

Tarp favoritų kovojant dėl pergalės ralio varžybose galima paminėti rusų pilotą Aleksejų Lukyanuką, kurį ralio aistruoliai pamilo dėl jo važiavimo stiliaus. Jis nepripažįsta kompromisų ir neatsipalaiduoja nė viename greičio ruožo metre. Šio profesionalaus N4 grupės „Mitsubishi Lancer Evo X“ lenktynininko Europos ralio trasose vengia net naujausios ir pajėgiausios R5 klasės bei WRC automobilių pilotai.

Kovoje dėl pergalės neabejotinai dalyvaus ir Lietuvos bei Baltarusijos ralio čempionas lietuvis Vytautas Švedas, daugkartinis Latvijos ralio čempionas Janis Vorobjovas, Liepojos gyventojas Marcis Kenavas, kuriam tai bus tik antros varžybos prie visais ratais varomo N4 grupės „Mitsubishi Lancer Evo X“ vairo.

(nuotr. (Aigaro Tīdmanio/go4speed.lv)/„Talsi“ ralis: pirmoji diena
Ott Tanak (Aigaro Tīdmanio/go4speed.lv nuotr.)/Ralis Latvijoje

Debiutinėse ralio-sprinto varžybose „Kalnamuiža 2014“ jis įrodė, kad geba greitai važiuoti ne tik su automobiliais, varomais priekinių ratų. Tikimasi, kad gana greitai Lejaskuržemės keliuose išvysime estus Rolandą Muraką ir Simą Plangį bei dar vieną lietuvį Martyną Samuitį.

Labai įdomu bus trasoje stebėti Latvijos čempioną A+ klasėje Martiną Svilį, kuris greičio festivalyje – ralyje „Kurzeme 2014“ – bus pirmas latvis, startuosiantis su R5 klasės ralio automobiliu. Varžybose matysime dar vieną „Ford Focus R5“ automobilį – su juo startuos ukrainiečių lenktynininkas Oleksijus Kikireško.

Didelį dėmesį reikia atkreipti į Benediktą Vanagą, kuris šių metų pradžioje legendiniame Dakaro ralyje startavo su latvių inžinieriaus Andro Dambjo pagaminta „OSCar“, o „Kurzeme 2014“ – užsiregistravo su automobiliu „Subaru Impreza WRC“.

(Dace Janova/4rati.lv nuotr.)/„Talsi“ ralio išvakarėse dalyviai įveikė bandomąjį ruožą
(Dace Janova/4rati.lv nuotr.)/Ralis Latvijoje

Didelės konkurencijos tikimasi ir kovojant dėl greičiausio dviejų varančiųjų ratų klasės piloto vardo. Raliui „Kurzeme 2014“ – užsiregistravo Rusijos ralio čempionas R1 klasėje Michailas Skripnikovas, šio sezono „Drive DMack Fiesta Trophy“ lyderis Sanderis Pernas, jauniausias ralio čempionas Latvijos istorijoje Ralfas Sirmacis, praėjusių metų ralio „Kurzeme 2014“ antros vietos laimėtojas R2 klasėje Raineris Rohtmetas.

„LMT Autosporto akademijos“ sudėtyje su „Honda Civic Type-R“ automobiliu startuos greičiausias vieno varančiojo tilto lenktynininkas, rugpjūčio pradžioje vykusiame „300 Lakes Rally“ dalyvavęs Emilis Blūmas. Automobiliu BMW trasoje matysime Latvijos ralio čempioną Andį Neikšaną, dar daugybę kitų ypač stiprių lenktynininkų iš Estijos.

Egidijaus Babelio nuotr./Čempionų ralis „Talsi 2012“
Egidijaus Babelio nuotr./Ralis Latvijoje

Nuo 2010 metų „Kurzeme“ tapo kažkuo daugiau, nei tiktai raliu. Tai greičio festivalis, kuris suburia ir geriausius Latvijos ir artimiausių kaimyninių šalių ralio lenktynininkus, ir kitų motosporto šakų atstovus.

Šiemet Greičio festivalio programą praturtins Latvijos atviro sportinių motorlaivių čempionato paskutinis etapas, kuris vyks pačiame Liepojos centre, taip pat kiti motosporto renginiai.

Išsamią varžybų programą bei greičio ruožų žemėlapius rasite čia, o daugiau informacijos pateikta ralio organizatorių puslapyje www.autorally.lv

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius