-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ralis „300 lakes rally“: taisyklės žiūrovams

Pirmoji taisyklė žiūrovui – niekada nestovėkite išorinėje posūkio dalyje ir ant trajektorijos, kur automobilis gali „išskristi“ po posūkio ar tramplino!
„Saulės ralio 2010“ šeštadienio vaizdai
Ralio vaizdai traukia žiūrovus / Artūro Šinkevičiaus nuotr.

DĖMESIO! Būdami ralio trasoje:

1.  Laikykitės teisėjų ir kitų oficialių varžybų asmenų nurodymų! Jie turi žinoti, kas čia galima, kas – ne. Tai jų darbas!

2.  Visada stovėkite tik saugiu atstumu nuo trasos! Koks atstumas yra saugus ralyje, nustatyti labai sunku. Atsiminkite – automobilis „išskrenda“ iš trasos akimirksniu ir netikėtai! Deja, laiko imtis kažkokiu priemonių, kad išsigelbėtumėte, dažniausiai būna nepakankamai...

3.  Numatykite vietą, į kurią galima būtų greitai ir saugiai pereiti (šokti), net jeigu jūs ir manote, kad stovite saugiu atstumu nuo trasos.

4.  Niekada nestovėkite nusisukę nuo trasos, kuria važiuoja sportiniai automobiliai!

5.  Niekada nestovėkite išorinėje posūkio dalyje arba po tramplino! Būti posūkio „viduje“ taip pat nesaugu, bet čia visgi daugiau galimybių išlikti... Ypač pavojinga vieta – pirmi 50–70 metrų iškart po posūkio arba tramplino abiejuose kelio pusėse. Kartais atrodo, kad fizikos dėsniai čia neveikia... Saugokite save!

6.  Nestovėkite žemiau kelio lygio! Kelkraštis dažnai „įtraukia“ ralio automobilius. Praarti 100 metrų pakelės grioviu – mėgstamas ralistų, „neįsipaišiusių“ į posūkį, darbas. Pasistenkite neatsidurti jų kelyje!

7.  Nevaikščiokite trasa, jei tikrai tam nėra būtinybės! Ekipažai startuoja vienos arba dviejų minučių intervalu. Tačiau dėl dulkių kamuolių galite ir nepastebėti už pravažiavusio automobilio dar vieno atskubančio ekipažo. Lenkimas greičio ruožuose ne toks retas atvejis, kaip gali pasirodyti!

8.  Stebėdami varžybas niekada nepalikite vaikų be priežiūros! Nes kitaip galite visą gyvenimą kaltinti save.

9.  Netrypkite gyventojų pasėlių.

10.  Kiekvienas asmuo, savavališkai patekęs už apsauginės juostos ar stovintis pavojingose trasos vietose, pats atsako už savo saugumą, sveikatą ir gyvybę.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius