-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ralis reidas „Amberway“ subūrė padidinto pravažumo technikos gerbėjus

Jei paklaustume bet kurio vairuotojo, važinėjančio bendro naudojimo keliais, ar sportininko, lekiančio įvairiomis asfalto ar žvyro trasomis, kaip keičia vairavimą oro sąlygos, gautume vienareikšmišką atsakymą. Oro sąlygos daro įtaką saugumui, rezultatui ir pačiam vairavimo stiliui. Tačiau yra viena sporto šaka, apie kurią galima pasakyti – „Kuo sunkiau, tuo geriau“. Tai ralis reidas, rašoma „Amberway“ organizatorių pranešime spaudai.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Organizatorių nuotr.

Ralis reidas „Amberway“ skirtas tiems, kurie turi visureigį ar lengvąjį automobilį su visų varomųjų ratų pavara, keturratį ar motociklą ir trokšta nuotykių gamtoje, geba orientuotis pagal kelio knygą ir GPS koordinates.

Gruodžio 16-ą dieną įvyko paskutinysis šiemet ralio reido varžybų serijos „Baltijos taurė“ etapas – „Amberway“. Trasa siekė per 140 kilometrų ir driekėsi Širvintų bei Ukmergės rajonuose. Tiesa, organizatorių pradinis planas buvo net 350 km ilgio ruožas, tačiau dėl ypač drėgno oro, nuspręsta trasą gerokai sutrumpinti, kadangi per numatytą laiką į finišą dalyviai vargu ar spėtų atvažiuoti.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

Lengviesiems automobiliams su visų varomųjų ratų pavara teko kiek lengvesnis maršrutas, primenantis klasikinio ralio trasas. Tuo metu visureigiai purvo ir bekelės turėjo kiek daugiau.

Pirmasis visureigis startavo vidurdienį, o finišą kirto po trijų valandų. 4x4 įskaitos nugalėtoju tapo Vidmantas Brazaitis su šturmanu Jonu Stakvilevičiumi. Iš Šakių atvykęs ekipažas vairavo „Jeep“ ir trasoje sugaišo 3 val. 14 min. 20 sek.

Galima pajusti visus metų laikus, pasitikrinti kritines pravažumo galimybių ribas.

„Tai šaunus renginys, tinkantis tiek vyrams, tiek moterims. Tai galimybė pasitikrinti vairuotojo ir šturmano suderinamumą ir galimybes. Trasa paruošta puikiai. Dangos įvairovė – stebinanti. Galima pajusti visus metų laikus, pasitikrinti kritines pravažumo galimybių ribas“, – pasakojo nugalėtoju tapęs Vidmantas Brazaitis.

Antrąją vietą iškovojo pusvalandžiu vėliau finišavęs Artūro Stelionio ir Domo Subaičio duetas iš Vilniaus. Ekipažas varžėsi „Toyota“ visureigiu.

Trečiąją vietą užėmė beveik keturias valandas trasoje praleidęs Titas Abromas ir Deividas Kočiūnas iš Tauragės, važiavę „Toyota“ visureigiu.

„Mūsų ekipažui renginys labai patiko. 4x4 trasa parengta profesionaliai ir kokybiškai – buvo ir greitų atkarpų, ir sunkiai pravažiuojamų. Turėjome puikią treniruotę ir nors šiek tiek apgadinome automobilį, nuotaikos tai nesugadino. Ateityje bandysime sudalyvauti ir kituose SASK organizuojamuose renginiuose“, – sakė vienas iš visureigių klasės dalyvių Mindaugas Vasiliauskas.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

Gerų atsiliepimų apie trasą organizatoriams negailėjo ir parketinius visureigius vairavę ekipažai.

„Pirmą kartą dalyvavau tokiame renginyje ir labai patiko. Patiko taip, jog net kyla noras turėti specialiai tokiems reidams tinkantį automobilį ir dalyvauti nuolat. Šį kartą važiavome miesto visureigiu BMW X1, kuriuo pavyko įveikti tik pusę distancijos, todėl norime kitą kartą atvažiuoti tinkamu automobiliu ir įveikti visą maršrutą“, – sakė Oleg Krukovskij.

Lengvųjų automobilių su keturių varomųjų ratų pavara įskaitoje triumfavo „Subaru“ ekipažas – Modestas Ežerskis ir Giedrius Kemežys iš Vilniaus. Jie trasą įveikė per kiek daugiau nei tris valandas.

Antros ir trečios vietos prizininkai turėjo problemų su navigacija, pasiklydo, tačiau vistiek buvo apdovanoti. Antrą poziciją laimėjo Ramūnas Petkevičius ir Arnas Kanapienis iš Utenos. Treti – vilniečiai Tadas ir Vytas Stelioniai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius