-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Rally Liepaja“ lietuvių laukia kova su Europos čempionais

​​​​​​​Artėjantį savaitgalį Liepojos regione vyksta trečiasis Europos ralio čempionato etapas, kuriame varžosi ir kelios lietuviškos komandos. Galingiausių automobilių įskaitoje R5 automobiliu lenktyniaus ir „Agrorodeo“ ekipažas – Vaidotas Žala bei Andris Malnieks, rašoma pranešime spaudai.
Vaidotas Žala ir Andris Malnieks Rally Liepaja administracinėje komisijoje
Vaidotas Žala ir Andris Malnieks Rally Liepaja administracinėje komisijoje / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Autosportas Ralis

Trečiadienio vakarą sportininkai atliko administracinę komisiją, visą ketvirtadienį skirs susipažinimui su trasomis bei stenogramų sudarymui, o ralio kvalifikaciniame etape startuos penktadienio vakarą.

„Matant visą organizaciją ir dalyvių parką aišku, kad čia – labai aukšto lygio tarptautinės varžybos. Vien R5 automobilių čia 22, o greičio ruožų kilometrų – daugiau nei 200. Laukia labai intensyvus žvyrinio ralio sezono atidarymas“, – po administracinės komisijos pasakojo V. Žala.

Pirmasis sportininkų startas „Rally Liepaja“ vyks penktadienio popietę, 17 val. – tai bus 3 km kvalifikacinis ruožas. Pagal jo rezultatus pirmi 15 lenktynininkų tą patį vakarą pasirinks starto pozicijas. Šeštadienį ekipažų laukia 5 greičio ruožai (99 km) Talsų (Talsi) apylinkėse, iš kurių ilgiausias – net 28 km. Sekmadienį – dar 8 greičio ruožai bei 106 km aplink Liepoją.

ERČ dalyvaus 51 ekipažas, tarp jų – ir keturi iš Lietuvos. Be V. Žalos su A. Malnieksu, ralyje žiūrovai išvys Vytautą Švedą su Žilvinu Sakalausku, Egidijų Valeišą su Mindaugu Varža bei Vladą Jurkevičių su Mindaugu Čepuliu.

„Liepojos regione mes jaučiamės kaip Lietuvoje – daug kartų esame čia lenktyniavę, trasas žinome ir tikimės pasivaržyti. Apie pergalę absoliučioje įskaitoje su mūsų technika svajoti neįmanoma, tačiau sieksime nugalėti ERC2 įskaitoje. Kai kurie greičio ruožai gali būti palankesni mūsų automobiliui, sieksime juose išnaudoti visas galimybes ir suteikti kuo daugiau gražių vaizdų ralio žiūrovams“, – apie artėjantį savaitgalį kalbėjo V. Švedas.

„Rally Liepaja“ – trečias Europos ralio čempionato etapas iš aštuonių. Artėjančiame ralyje dalyvauja praėjusių metų Europos ralio čempionai Aleksejus Lukjanukas su Aleksejumi Arnautovu bei 2019 m. sezono lyderis – Lukaszo Habajaus ir Danielio Dymurskio ekipažas iš Lenkijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius