Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 12 /14:17

„Rallycross Challenge Europe“ kvalifikacijoje – varžybų dalyvių kova dėl pozicijų

Sekmadienį Vilkyčių autokroso trasoje vyksta „Rallycross Challenge Europe“ varžybos. Jų metu skirtingose klasėse lenktyniaus 33 dalyviai iš įvairių Europos šalių. Kartu su RCE varžybomis vyksta ir Lenkijos ralio kroso čempionato etapas.
Kvalifikacijos akimirka
Kvalifikacijos akimirka / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Finalas

Finaliniai važiavimai buvo kupini intrigos beveik visos klasėse. Kai kur prireikė net diskvalifikacijų. „Super 1600“ įskaitoje lyderio poziciją išlaikė rusas Egoras Saninas. Jis užtikrintai laimėjo finalą ir už savęs paliko latvį Artį Baumanį ir italą Luigi.

Šiame važiavime vėl pritrūko sėkmės Laurynui Diržininkui. Po smūgio į metalinius atitvarus buvo pažeista automobilio važiuoklė, tad lietuvis buvo priverstas sudėti ginklus ir sustoti.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Finalo akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Finalo akimirka

„Supercars“ įskaitos finale nugalėjo Romanas Stepanenko. Antrą poziciją iškovojo Stenas Karuksas, trečią – Josas Jansenas.

Lietuviai Arvydas Galinis ir Šarūnas Glikas finišavo atitinkamai ketvirtoje ir septintoje vietose. Dėl neleistinų kontaktų su varžovais finale buvo dikvalifikuotas latvis Agris Brediks.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Finalo akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Finalo akimirka

„SuperTouring Cars-“ įskaitoje nugalėjo Josas Sterkensas. Jis už nugaros paliko Ivo Van den Brandtą ir Joelį Stracką. Finale techninių problemų patyrė iki tol lyderiavęs ir „Opel Astra OPC“ vairavęs Romanas Castoralas. Jis iš lenkynių pasitraukė.

„SuperTouring Cars+“ įskaitoje taurės buvo garantuotos visiems dalyviams, mat jų čia startavo vos trys. Pirmą vietą finale užėmė Steve`as Voldersas. Filipas Vanderheydenas finišavo antras, o Hermanas van Thielenas užėmė trečią poziciją.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Finalo akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Finalo akimirka

Vilkyčiuose taip pat vyko ir Lenkijos ralio kroso čempionato etapas. Dalyviai čia varžėsi dviejose klasėse. Po finalinio važiavimo abu kartus skambėjo Lietuvos himnas, mat tautietis Donatas Krasauskas pelnė pirmą vietą „Supernational“ divizione.

„SuperCars“ įskaitoje visus lenkus aplenkė Kęstutis Gylys. Po atkaklios kovos finale jis finišavo pirmas.

Antra kvalifikacija

Antrą kvalifikacinį važiavimą „Super 1600“ klasėje ir vėl laimėjo Egoras Saninas. Technines problemas pašalinęs Laurynas Diržininkas finišavo šeštas iš aštuonių dalyvių.

„Supercars“ divizione antrą kvalifikaciją greičiausiai įveikė Romanas Stepanenko. Automobilį apdaužė vienas lyderių austras Maxas Pucheris. Po susistumdymo starto tiesiojoje jo „Ford Fiesta“ rėžėsi į atitvarus. Apsukęs vieną ratą lenktynininkas sava eiga išvažiavo iš trasos tiesiai į techninio aptarnavimo zoną.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Antra kvalifikacija
Tomo Markelevičiaus nuotr./Antra kvalifikacija

„SuperTouring Cars+“ įskaitoje vėl greičiausias buvo Filipas Vanderheydenas. „SuperTouring Cars-“ geriausią laiką parodė Romanas Castoralis su „Opel Astra G OPC“.

Pirma kvalifikacija

„Super 1600“ klasėje pirmą kvalifikacinį važiavimą laimėjo rusas Egor Sanin su „Renault Clio“. Jis keturis ratus įveikė per 2 min. 34,155 sek. Antrą laiką užfiksavo Latvijos atstovas Artis Baumanis, vairavęs „Renault Twingo“. Trečias – Svenas Seelingeris iš Vokietijos.

Šiame važiavime nepasisekė lietuviui Laurynui Diržininkui. Lūžus jo automobilio priekinei šakei lenktynininkas buvo priverstas sustoti. L.Diržininkas tvirtino, kad mechanikams nekils problemų pakeisti lūžusią dalį ir startuoti vėliau jis galės.

VIDEO: Varžybos Vilkyčiuose

„Supercars“ įskaitos kvalifikaciją greičiausiai įveikė Romanas Stepanenko su „Citroen C4“. Antroje vietoje – austas Maxas Pucheris, vairavęs „Ford Fiesta“. Belgas Josas Jansenas finišavo trečias. Šioje klasėje startavo ir du lietuviai. Penktas buvo Šarūnas Glikas, devintas – Arvydas Galinis.

„SuperTouring Cars+“ klasėje užregistruoti trys dalyviai. Greičiausias čia buvo Filipas Vanderheydenas su „Volvo S40“. „SuperTouring Cars-“ dalyvių gretose prie starto stojo 6 pilotai. Geriausias laikas priklausė čekui Romanui Castoraliui, vairavusiam „Opel Astra“.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Kvalifikacijos akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Kvalifikacijos akimirka

Šiandien vykstančiame Lenkijos čempionate dalyviai kaunasi dviejose klasėse. „Supernational“ įskaitoje kvalifikaciją laimėjo lietuvis Donatas Krasauskas. „SuperCars“ divizione geriausią laiką pademonstravo Szymonas Osmanskis.

Po dalyvių parado apie 13 val. prasidės antrieji kvalifikaciniai važiavimai. Primename, kad tiesioginę transliaciją 15min.lt portale bus galima išvysti nuo 15.30 val., kai prasidės visų klasių finaliniai važiavimai.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius