Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ramūnas Čapkauskas tikisi laimėti tarptautines ralio kroso lenktynes

Vienas labiausiai patyrusių Lietuvos automobilių sporto lenktynininkų 38 metų Ramūnas Čapkauskas vos spėja planuoti varžybas savo kalendoriuje. Prieš dvi savaites jis užėmė antrąją vietą „Žemaitijos“ ralyje, kitą savaitę Palangoje „ENEOS 1000 km” lenktynėse sieks antrojo savo gyvenime 1000 km nugalėtojo titulo, o šį šeštadienį Vilkyčiuose dalyvaus Lietuvos ir Šiaurės Europos zonos (NEZ) ralio kroso varžybų etape.
Ramūnas Čapkauskas
Ramūnas Čapkauskas / Komandos nuotr.

„Tai ne avantiūristinis projektas, tikrai prieš 1000 km lenktynes turime pakankamai rūpesčių, tačiau planas startuoti Vilkyčiuose buvo jau pernai. Tada planavau važiuoti Mažeikių ASK vadovo Vitalijaus Plastinino specialiai tokioms lenktynėms ruoštu „Mitsubishi“, bet planas liko neįgyvendintas. O šių metų kalendoriuje Vilkyčiai buvo įrašyti nuo pat sezono pradžios – tik startui pasirinkau puikiai pažįstamą BMW. Panašiu automobiliu esu važiavęs daug žiedinių lenktynių, esu startavęs ralyje, tačiau tai specialiai raliui krosui parengtas automobilis. Jame įmontuota „Samsonas Motorsport“ pagaminta pavarų dėžė, kėbulas labai lengvas, daug plastiko detalių, puikiai pažįstamas ir tikrai galingas 2 litrų variklis. Testuose esu įveikęs ne vieną ratą įvairiose trasose, sprendžiant iš rezultato – galima kalbėti apie gerą sportinę formą ir ambicingus planus“, – lenktynių išvakarėse optimizmo neslėpė R. Čapkauskas.

Jo teigimu, ralis krosas – ne jaunuolių sporto šaka. Sportininkas prisipažino esąs pakankamai subrendęs, nes šioje automobilių sporto rungtyje reikia ir patirties, ir labai greitai priimamų sprendimų. Lietuvos ir NEZ čempionato etape drauge su Ramūnu kovos beveik 20 varžovų.

Reikia labai greitai startuoti, reikia užsiimti palankiausią trajektoriją, pamėginti „uždaryti“ varžovams trajektoriją.

„Reikia labai greitai startuoti, reikia užsiimti palankiausią trajektoriją, pamėginti „uždaryti“ varžovams trajektoriją. Čia būna ir daugybė kontaktinių situacijų – prie jų esu įpratęs per daugelį metų, praleistų žiedinėse lenktynėse. Daug čia ir ralio elementų, ralio trajektorijų – šitas savybes irgi turiu. Manau, mano ilgametė įvairių varžybų praktika leis išnaudoti gerąsias savo savybes, o įvairiapusė patirtis padės kovoti dėl pačių aukščiausių vietų“, – prisipažino lenktynininkas.

Komandos nuotr./Ramūnas Čapkauskas
Komandos nuotr./Ramūnas Čapkauskas

Į klausimą, kokia vieta jį tenkintų, daugkartinis Lietuvos čempionas atsakė šypsodamasis: „Man visada tinka tik viena vieta – pirmoji. Manau, kad galiu kovoti dėl apdovanojimų, nors ralio kroso patirties turiu mažiau dauguma Vilkyčiuose startuosiančių varžovų“, – sakė R. Čapkauskas.

Sportininko teigimu, noras išmėginti save ralio kroso trasoje kirbėjo jau senokai, tik vis nepasitaikydavo palankių galimybių. Pabandęs jis žada nepalikti šios automobilių sporto rungties be dėmesio: turbūt šioje klasėje atsiras dar vienas labai pajėgus lenktynininkas su konkurencinga technika.

Komandos nuotr./Ramūnas Čapkauskas
Komandos nuotr./Ramūnas Čapkauskas

„Trasa trumpa, kelio danga dažnai kinta, varžovų daug, reikia žaibiškos orientacijos ir reakcijos. Manau, varžybos Vilkyčiuose bus ir gera treniruotė prieš artėjančias „ENEOS 1000 km“ lenktynes – ten irgi bus daug labai greitų varžovų, su kuriais reikės dalintis trasos plotu. Manau, kad jei būsiu pakankamai greitas, varžovai tiesiog negalės manęs aplenkti“, – optimistiškai kalbėjo sportininkas.

Sekmadienį, kai Vilkyčiuose vyks „Euro Challenge“ varžybų etapas, R. Čapkauskas bus užimtas kitais, ne mažiau maloniais reikalais. Šeštadienį, iš karto po lenktynių jis skubės pasveikinti kito ne mažiau tituluoto automobilių sporto meistro Dovilo Čiutelės – pastarasis minės savo 40-metį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius