-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Red Bull“ sukčiavo reguliuodama pakabą?

Prieš Vengrijos GP lenktynių savaitgalį kilo naujas skandalas dėl galimo „Red Bull“ komandos taisyklių pažeidinėjimo – įtariama, kad čempionai tarp kvalifikacijos ir lenktynių reguliuodavo pakabą, kas „Formulėje-1“ yra draudžiama.
„Red Bull“ bolidas
„Red Bull“ bolidas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Paaiškėjo, kad Kanados GP metu Tarptautinė automobilių federacija (FIA) „Red Bull“ bolide aptiko mechanizmą, kurio pagalba buvo galima be jokių įrankių lengvai pakeisti priekinės pakabos nustatymus, įskaitant ir prošvaisą.

„Formulės-1“ bolidų pakabos turi būti reguliuojamos tik naudojantis specialiais įrankiais, todėl čempionams buvo liepta atitinkamai pakeisti savo sistemą. Toks reikalavimas įvestas tam, kad tarp kvalifikacijos ir lenktynių nebūtų atlikta draudžiamų pakeitimų.

„Red Bull“ komandos naudotas mechanizmas teoriškai suteikdavo galimybę čempionams nepastebėtiems pakeisti priekinės pakabos aukštį prieš lenktynes, taip geriau pritaikant bolidą varžybų pradžiai, kai dėl pilno degalų bako priekis šiek tiek pakyla aukštyn.

Čempionų vadovas Christianas Horneris atmetė įtarimus, kad ekipa praktikoje pasinaudojo tokia galimybe.

„Pakeitimus buvo galima atlikti ir ranka, ir įrankiais, tačiau FIA mus informavo, kad norėtų tik įrankių naudojimo. Tarp kvalifikacijos ir lenktynių mes niekada nekeitėme prošvaisos ar panašiai“, – užtikrino britas.

„Manau, kad tai (tokie įtarimai – red. past.) yra neišvengiami, kai esi pajėgus. Jei kiti skundžiasi, reiškia turi greitą bolidą. Taip yra ir šiuo atveju.“

Primename, kad po Monako GP etapo „Red Bull“ buvo priversta modifikuoti bolido dugno konstrukciją, kurioje buvo aptikta draudžiamų angų, o prieš šį savaitgalį čempionai turėjo atsisakyti ginčytino variklių reguliavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius