Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rokas Baciuška iššovė: buvo greičiausias pasaulio ralio kroso čempionato kvalifikacijoje

Šis šeštadienis lietuviui Rokui Baciuškai buvo labai sėkmingas. Prancūzijoje vyko pasaulio ralio kroso čempionato pirmieji du kvalifikaciniai važiavimai Q1 ir Q2. Rokas užtikrintai laimėjo Q2 ir šeštadienį buvo bendros įskaitos lyderis.
Rokas Baciuška Prancūzijoje
Rokas Baciuška Prancūzijoje / Asm. albumo nuotr.

Sekmadienį Prancūzijoje (Loheac trasoje) laukia dar dvi kvalifikacijos Q3 ir Q4, o po to pusfinaliai bei finalas.

Antrasis Roko važiavimas

Pirmoje kvalifikacijoje pasirodęs labai gerai, antrojoje Rokas važiavo tiesiog puikiai. Pirmoje grupėje jis varžėsi vėl su tuo pačiu T.Heikkinenu, T.Timerzianovu, T.Scheideriu, T.Hansenu (vaizdo įraše 1 val. 20 min.).

Rokas startavo iš išorinės pozicijos. Nors į priekį šovė T.Scheideris, Rokas po švelnių pasistumdymų su kitais varžovais gudriai prasibrovė į antrąją poziciją jau pačioje pradžioje, drąsiai atakuodamas išore.

Antrajame rate pasukęs į Jokerį, Rokas išnėrė antroje vietoje T.Timerzianovui prieš pat nosį. Puikus lietuvio manevras. Timo pasukus į Jokero ratą, Rokas išsiveržia į pirmąją poziciją. Fantastika! Rokas demonstruoja greičiausią savaitgalio laiką 2:29.376 min.

Surinkęs per dvi pirmąsias kvalifikacijas 89 taškus, Rokas tampa šeštadienio kvalifikacijos lyderiu. Tai – kol kas pats geriausias Roko Baciuškos pasirodymas. „Pagaliau atėjo mano diena“, – džiaugėsi Rokas.

VIDEO: LIVE Qualifying 2 | 2019 Bretagne FIA World Rallycross of France

Pirmasis važiavimas

Q1 Rokas startavo penkių sportininkų grupėje (trečiojoje) iš vidurinės pozicijos. Tarp varžovų ir čempionato lyderis Kevinas Hansenas.

Starte Rokas kiek sudelsė, todėl iškart turėjo lįsti į vidinę posūkio trajektoriją. Iš pradžių važiavo ketvirtas, už savęs palikęs... K.Hanseną.

Lietuvis iškart pasuko į Jokerio ratą. Tai buvo geras sprendimas. Nes Rokas netrukus aplenkė besistumdančius K.Szabo ir K.Hanseną – vos tik jie pasuko į Jokerio ratą. Tauragiškis finišavo antras paskui T.Hekkineną (jis buvo greičiausias Q1). Rokas bendroje įskaitoje po Q1 – penktas (39 tšk.). Puikus pasirodymas (vaizdo įraše 1 val. 33 min.).

VIDEO: LIVE Qualifying 1 | 2019 Bretagne FIA World Rallycross of France

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius